گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
نگاهی به فساد اقتصادی فولاد مبارکه
گزارش ۳۰۰ ‌صفحه‌ای مجلس از فساد بزرگ در فولاد مبارکه اصفهان منتشر شد

دم خروس و قسم حضرت عباس؛

 

فساد بزرگ فولاد مبارکه؛ بی غیرتی مسوولین و رنج مضاعف سهامداران…

 

 

اصفهان – وحید ریحانی؛ گزارش ۳۰۰ ‌صفحه‌ای مجلس از فساد بزرگ در فولاد مبارکه اصفهان، بسیاری از ایرانی‌ها را در بهت و حیرت فرو برد. ایرانی‌هایی که گفته می‌شد، حساسیت خود را به ارقام درشت فساد از دست داده‌اند، این بار با رقمی هولناک از فساد مواجه شده‌اند؛ رقمی به بزرگی ۹۲ هزار میلیارد تومان که با نرخ ارز نیمایی حدود ۳.۵ میلیارد دلار می‌شد!

 در گزارش‌ منتشر‌شده برخی اسامی کابینه دولت حسن روحانی نیز دیده می‌شود. البته لازم به ذکر است اسامی مختلفی در ادوار مختلف در کابینه های مختلف منتسب به شخصی خاص بودند و پس از طی طریق در وادی "فروش" در کابینه دیگر جای خوییش ثابت نمودند!

 انتشار گزارش تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه، بسیاری از ایرانی‌ها را شگفت‌زده کرد و برگه‌های مختلف این گزارش ۳۰۰‌صفحه‌ای بارها در صفحات شخصی کاربران ایرانی به اشتراک گذاشته شد. (باور به بودن مدیر و زیر مجموعه ای قانون مدار)!

 در نشست علنی ۲۵ مرداد مجلس، گزارش نهایی کمیسیون صنایع و معادن در مورد تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت فولاد مبارکه اصفهان مورد بررسی قرار گرفت و نمایندگان با ۱۶۸ رأی موافق، ۱۳ رأی مخالف و چهار رأی ممتنع از مجموع ۲۱۲ آرای مأخوذه، با ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه اصفهان به قوه قضائیه موافقت کردند.

این یعنی دم خروس آنقدر بیرون زده بوده است که دیگر کسی از هر مقامی در مجلس یارای شهود این افتضاح بزرگ نبوده و فی الجمله آب پاکی را بر سر این مجموعه "صاحب نام" ریختند...!

در گزارش این هیات ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر صدها هزار میلیارد ریال و همچنین ضعف‌های ساختاری و نواقص قانونی مورد رسیدگی قرار گرفته و پیشنهادهایی برای اصلاح ساختار و قوانین و مقررات موجود برای رفع مشکلات در شرکت فولاد مبارکه ارایه شده است.

گزارشی ۳۰۰ ‌صفحه‌‌ای که با جمع‌آوری بیش از ۳۰۰ هزار سند و تشکیل هزار و ۲۰۰ پرونده از ۹۰ عنوان تخلف صنایع فولاد مبارکه پرده برداشته و به مستندات ۹۱‌‌هزار‌ و ۸۷۳ میلیارد تومان تحمیل خسارت و توزیع رانت پرداخته است. بر اساس این گزارش، تاکید شد؛ فولاد مبارکه برای ممانعت از تحقیق و تفحص مجلس حدود نیم‌میلیارد تومان به حساب‌های توییتری پول داده تا جریان‌سازی کنند و سهم صداوسیما از این ماجرای تبلیغاتی حدود ۲۲ میلیارد تومان گزارش شده است (این غیر از "حساب های پروازیست" که قبل از مطرح شدن ماجرا در این سیستم جامه عمل به خود پوشه بوده و مبالغ بالایی از حسابهای شرکت را به حساب افراد گمنام ولی "مشترک المنافع" واریز می کرده است.

 بر اساس گزارش خبر‌آنلاین، به نقل از داده‌های اریه‌شده از سوی مجلس؛ فولاد مبارکه یک‌ میلیارد‌ و ۴۴٠ میلیون تومان در وجه دفاتر ائمه جمعه و همچنین ستاد اقامه نماز جمعه پرداخت کرده است. همچنین ٩۵٠ میلیون تومان در وجه حوزه علمیه، بنیاد غدیر و ساخت مسجد پرداخت کرده و البته ١۴٧ میلیارد تومان از پول فولاد مبارکه برای تأسیس یک شرکت هواپیمایی شخصی هزینه شده است!!!

نکته شایان توجه دیگر گزارش فساد مالی در فولاد مبارکه این است که در سه‌ماهه ریزش کلی بورس، بازارگردانی فولاد هزار میلیارد سود شناسایی کرده است.

 در این گزارش همچنین اشاره می‌شود که باشگاه سپاهان سال ٩٨ سودده بوده، اما آن‌قدر بیشتر از سقف قانونی پاداش پرداخت کرده که باشگاه زیان‌ده شده است!

عباس عبدی در واکنش به گزارش مجلس درباره فساد در فولاد مبارکه با هشتگ #فساد_سیستماتیک نوشت:‌ ۳۰۰صفحه گزارش مجلس از فساد در فولاد مبارکه در یک خط: ۹۱ هزار میلیارد تومان جمع تخلفات مالی!

یک شرکت به ازای هر ایرانی یک میلیون تومان تخلف کرده، بعد چند میلیاردی به رسانه ملی و شبه رسانه ها؛ خبرگزاری های اصولگرا ضد فساد و ...!! پرداخت می‌شود تا سیاست رسانه‌ای مناسب اجرا شود… .

 در گزارش این هیات ۹۰ عنوان تخلف، انحراف و تحمیل خسارت و توزیع رانت بالغ بر صدها هزار میلیارد ریال و همچنین ضعف‌های ساختاری و نواقص قانونی مورد رسیدگی قرار گرفته که برخی از این تخلف‌ها به شرح زیر است:

 

۱. انتخاب مدیران سیاسی و ناکارآمد در هیات‌مدیره‌ها و ضایع‌کردن حقوق متخصصان. ۲. ممانعت معاون اول و رییس دفتر رییس‌جمهور سابق و استاندار سابق اصفهان از برکناری مدیرعامل متخلف. ۳. فعالیت‌های ارزی شرکت توسط افرادی خاص مرتبط با مدیرعامل و معاون مالی سابق بدون نظارت و مجوز. ۴. اخلال در بازار سرمایه از طریق خرید و فروش سهام برخی از شرکت‌های تابعه و ایجاد سودهای میلیاردی برای برخی مدیران ارشد فولاد مبارکه نظیر معاون سابق مالی، مدیر سابق حراست و مدیر سابق حوزه مدیرعامل. ۵. افزایش غیرمتعارف بودجه باشگاه سپاهان و ابهام در نحوه هزینه آن. ۶. پرداخت‌های غیرقانونی و تأمین خودروهای لندکروز معاون اول رییس‌جمهور و وزیر صمت سابق ۷. خرید یا تأمین ساختمان و خودرو فراتر از نیازمندی‌های متعارف با صرف ده‌ها میلیارد ریال از منابع شرکت‌های تابعه. ۸. به‌کارگیری بیش از ۲۰۰ نفر از بازنشستگان در فولاد مبارکه و شرکت‌های تابعه، از‌جمله برادر بازنشسته مدیرعامل سابق با ۱۱ میلیارد ریال حق مشاوره و مأموریت.

۹. اعاده به خدمت غیرقانونی رییس سابق فدراسیون فوتبال که منجر به حفظ وی در آن فدراسیون به‌رغم بازنشستگی و خسارت‌های وسیع از‌جمله قرارداد با سرمربی سابق تیم ملی فوتبال شد. ۱۰. تصرف غیرقانونی و با انتفاع شخصی و گروهی در منابع مالی شرکت تحت عنوان تنخواه مدیرعامل با مبلغی بالغ بر هزار میلیارد ریال و مصرف آن در راستای اهداف شخصی. (یکی از موارد می تواند پرداخت هزینه های تبلیغات رسانه ای به برخی از رسانه های منتسب و دارای نفوذ باشد که در این راستا لیستی از این رسانه ها منتشر شد و متعاقبا، شرکت و علی الخصوص روابط عمومی وقت؛ تکذیب منابع مذکور به هر دلیل عنوان اعلام کرد و مبلغ واقعی آن را با توجه به در خواست مکرر رسانه ها طی قانون آزاد اطلاعات منتشر ننمود)!!! ۱۱. دخالت در فرایند استخدام و تضییع حقوق افراد واجد شرایط جذب، با به‌کارگیری سایر افراد با امتیاز کمتر. ۱۲. قرارداد با افراد ذی‌نفوذ سیاسی از‌جمله همسر رییس دفتر رییس‌جمهور سابق، وزیر اسبق راه و شهرسازی، شهردار سابق اصفهان. ۱۳. عقد قرارداد مشاوره خارجی غیرضروری به صورت ترک تشریفات جهت تولید ورق مورد استفاده در انتقال گاز ترش با "احتمال وقوع جاسوسی صنعتی." ۱۴. فروش ۱۶ هزار تن محصول شرکت ورق خودرو تحت عنوان محصول انباری به بازرگان خارجی با قیمت نازل و با نقش‌آفرینی معاون فروش فولاد مبارکه و مدیرعامل سابق ورق خودرو (از منتسبین معاون اول رییس‌جمهور سابق). ۱۵. توزیع رانت از طریق فروش صادراتی به فرزند یکی از معاونان رییس‌جمهور سابق بدون رعایت تشریفات قانونی ۱۶. ارایه هدیه به نهادها و سازمان‌های دارای ممنوعیت، اهدای خودرو، کارت هدیه، بن خرید، سکه، موبایل، لپ‌تاپ و تبلت به سازمان‌هایی نظیر برخی استانداری‌ها، راه و شهرسازی، وزارت صمت، بانک مرکزی، گمرک و برخی نهادهای دیگر که منجر به تصرف غیرقانونی در وجوه شده است. ۱۷. حمایت مالی و پشتیبانی از کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی با پرداخت مبلغ ۱۵ میلیارد ریال در قالب فاکتور صوری و با بهره‌برداری از امکانات شرکت از‌جمله خودرو. 

رسانه‌های اصولگرا و وابسته از جمله خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری فارس و روزنامه کیهان در گزارش‌های متعددی، فساد در فولاد مبارکه را به دولتمردان حسن روحانی نسبت داده و خواستار برخورد قاطع با آنها شدند. روزنامه همشهری با انتقاد از انتشار گزارش در فضای مجازی نوشت که این گزارش به چماق بر سر نظام تبدیل شده است.

 این اتفاق هر‌چند می‌تواند خاطره ناخوشایند برای اقتصاد و توسعه ایرانی باشد، اما بی‌شک گزارش و کار خوب مجلس در افشای آن می‌تواند زمینه‌ای برای مقابله کارآمد با فساد و ایجاد مسیرهای مولد برای رسیدن به توسعه باشد. مقابله با فساد از سیاست‌های کلی و تعیین‌کننده کشور است که بزرگان کشور نیز همواره بر آن تأکید داشته‌اند؛ اما در حوزه اجرا؛ آن‌طور که باید این مقابله روند کارکردگرایی نداشته است! فساد فولاد مبارکه بدون شک یک تلنگر بزرگ است که اگر مسیر اجرای مقابله با فساد را هموار نکند، می‌تواند برای توسعه ایران در سال‌های آینده بستری از گرفتاری‌ها و کلافهای سر در گم متعدد باشد. 

 حال با توجه به اخبارهای آتی این ماجرا؛ که از کمتر حیف و میل شدن پول بیت المال در "مجتمع فولاد مبارکه اصفهان" خبر می دهد، شواهد و قراین نیز بر آن است که کمیته تحقیق به درستی کار خویش را انجام داده بوده و این کم یا زیاد بودن مبالغ فساد، ریشه در مبانی علم سیاست دارد!!!

 

 

چون از این چمن هر آنکه توانست گلی بچید و برفت و نادانست که روزگار، روزگارش را همانی کند که در آن می پرورد؛ پس به تمثیل از کلاهبرداری های کلان، میزان فساد هرچه باشد به مرور از اذهان پاک و انگار نه خانی رفته و نه آمده است؛ اما آثارش در بنیه فرهنگی، اجتماعی جامعه باقی خواهد ماند و زیرساخت های معیوب اقتصاد مبتنی بر این نوع صنعت فولاد را موریانه وار نابود می کند!

 در این میان می مانند سمپات هایی که به هر "عباسی" خود را فروخته و آتش جهل خویش را "به هر بهایی" بر سر ناقد پاکباز و محلل پر درد خالی و هر آینه هر آنچه لایق خویش است حواله به منتقد اندیشه می کنند. 

 جیره میگیرند تا صنعت آلاینده خانمان براندازشان، به هر قیمتی ادامه حیات دهد؛ این خودسوختگان بی روح در درون شاد و سرمست از شانیت و انسانیت اطراف نشینانشان، رکن چهارم دموکراسی را سخیف به سخره گرفته؛ در صف خروس قندی، بی رحم بر هم می تازند و طلا هدیه میکنند!

 همه اینها در حالی است که شرکتی با 20 هزار نفر پرسنل و حجم سود توزیعی حداقل 50 هزار میلیارد تومانی که به زبان ساده تر؛ یک میلیارد دلار می شود، توانسته حتی پس از قرائت گزارش تحقیق و تفحص آن، در یکی از ارکان اصلی نظام، هنوز بدون هیچگونه پاسخ درستی به افکار عمومی در حال فعالیت باشد! کسی هم یقه آنها را نمی گیرد و مهمتر آنکه اگر این گزارش غرض ورزانه یا العیاذ بالله دروغ بوده، چرا بر علیه تهیه کنندگان آن اعلام جرم نشده است؟ 

گفتنی است در همین پنج شنبه ای که گذشت ، مجمع عمومی عادی و فوق العاده فولاد مبارکه منتهی به تیرماه 1402 برگزار شد و طی ارایه گزارشی، با یک صلوات همه آنچه در طول یک سال گذشته انجام گرفت؛ به تایید حضار رسید و انگار نه انگار که نه تحقیقی بوده و نه تفحصی!!!

 شاخه را مرغ چه داند که قفس خواهد شد؟1؟

 

شناسه خبر : 10181
تاریخ : 1402/5/21 09:00:37
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/pvv0j4
نویسنده خبر :
X

🔶مهدی بیرانوند 
🔹متخلص به روژمان 
🔹نویسنده و روزنامه‌نگار لرستانی 
🔹بعنوان سرپرست نویسندگان و شاعران خانه ناشران ایران (حوزه مشق) و گروه کشف استعداد برتر ایران از سوی دکتر فردین احمدی انتخاب شد.

برچسب ها #فساد فولاد مبارکه #گزارش مجلس #فساد اقتصادی #دریاکنار

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.