1.ممنون میشم یه بیوگرافی ساده ومختصر بهمون بدید؟
شمسی وفایی هستم متولد ۱۳۴۴از کرمانشاه ،نویسندگی را در سال ۸۸شروع کردم دراین مدت چهارده تندیس کشوری ویک تندیس استانی وبیش از سی تقدیرنامه در زمینه های داستان وخاطره وفیلم مستند کسب کردم ،سه فیلم مستند ساختم و ۹جلد کتاب تالیفی و دوجلد در دست اقدام دارم ،کتاب هایم
چراغی تاصبح
یاکریمی درقاب آسمان.
خواب جادویی.
ساعت به وقت کرونا.
گذرگاه،
لال،
گورهای من.
کلینیک ولیعصر.
ساعت چهارده.
درزیر چاپ .
زمین راشمع بکش.
ودر دست اقدام تنهادر قراویز.
دارای اثرچاپ شده در روزنامه های استانی عرب وباختر،دارای دایتا در کتاب های افسانه های ملی ایران ،کتاب سگ خانواده وانگ ،وقف چشمه همیشه جاوید،یوسف چهار،بیمارستانی برای عروسک های گلنوش.
2.از کی وچند سالگی نویسندگی را شروع کردید وچی شد که دست به قلم شدید؟
همیشه از زمانی که مدرسه می رفتم علاقه به کتاب داشتم همیشه کتاب می خواندم وبه نویسندگی علاقه دارم هرموضوعی که ببینم واگربی انصافی ظلم غم و رنجی در ان موضوع باشه تا ان رابرروی کاغذنیارم ارام نمی شوم من از گریه ی کودکان بسیار ناراحت می شوم از ناتوانی ورنج پیرمردپیرزنها که موردبی محبتی خانواده قرار می گیرن از رنج زنهای بی سرپرست وبد سرپرست ،دلم می گیردوناراحت می شوم ودست به نگارش می زنم.
۳. خیلی از دوستان اهل قلم وقتی نویسندگی را شروع می کنند، الگوهایشان نویسنده های دیگر است؛ شما چطور؟
من بیشتر از کتاب های کافکاه وصادق هدایت الگو می گیرم.
۴. نظر خودتون رو در مورد کتاب های صوتی می فرمایید؟
به نظرمن کتاب های صوتی خیلی عالی هستند.
۵. با توجه به اینکه شما کلاس تدریس نویسندگی دارید، میشه بفرمایید، نقش آموزش در این حوزه چقدر می تونه سازنده وراهگشای نو قلم ها باشد؟
من مدت کوتاهی تدریس داشتم به خاطرمشغله های زندگی زیاد نتونستم به تدریس ادامه بدهم اما اموزش حضوری واقعا جواب می دهد. نوآموز انگیزه وتوان بیشتری پیدا می کند و روش داستان نوشتن می تواند روی ذهن او حک بشود.
۶. به نظر شما چه چیزی یک اثر رو ارزشمند می کنه؟
ماندگاری یک اثر بستگی به مخاطب دارد که به چه نوعی از داستان علاقمند باشد. بیشتر داستانهایی ماندگار هستند که از روح و روان انسان نشات بگیرد وبه واقعیت نزدیک باشد.
۷. به نظر شما چه چیزی باعث پایین آمدن سرانه مطالعه وحذف کتاب این کالای فرهنگی از سبد خانوار ایرانی شده؟
بیشتر گوشی سبب پایین امدن سرانه مطالعه در جامعه شده است و البته مشکلات اقتصادی هم کم تاثیر نیست مردم وقتی نان شب نداشته باشند ومجبورشوند صبح تا شب دنبال یک لقمه نان باشند دیگر وقت مطالعه ندارند وحتی توان خرید کتاب ندارندوکتاب نمی خرند .
8.توصیه شما برای علاقمند کردن نسل جدید با توجه به سرگرمی های الکترونیکی چیست؟
به نظرمن باید از پایه این فرهنگ نهادینه بشود یعنی ما از کودکی فرزندان خود را به مطالعه علاقمند کنیم همانطوری که برای خواباندن بچه قصه می خوانیم اورا غیر مستقیم به مطالعه وادبیات علاقمند می کنیم پس بایداین حرکت فرهنگی از کودکی آغازشد.
نظرات
0