به گزارش دریاکنار و نقل از فارس، کشاورزان وارد آخرین ماه تابستان شدهاند و فصل برداشت محصولات کشاورزی در بسیاری از استانها به پایان رسیده، اما دولت هنوز قیمت جدید محصولات کشاورزی را اعلام نکرده است.
در همین زمینه علیرضا عباسی نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی باشگاه توانای خبرگزاری فارس گفت: در رابطه با تعیین قیمت محصولات کشاورزی و خرید تضمینی محصولات از کشاورزان، مجلس قانون شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی را در ابتدای دوره یازدهم اصلاح کرد.
وی با اشاره به تشکیل شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی افزود: در این شورا وزیر کشاورزی به عنوان رئیس شورا، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان ۲ عضو دولتی دیگر، شش نفر از خبرگان فعالان کشاورزی، اصناف کشاورزی و ۲ نفر نماینده مجلس به عنوان ناظر معرفی شدند.
نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: جلسات شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی به صورت مستمر در داخل وزارت جهاد کشاورزی در حال برگزاری است ولی خروجی لازم را هنوز نداشته است. انشاالله هر چه زودتر این اتفاق بیفتد و مردم برای کشت سال آینده تکلیف خود را بدانند.
عباسی تصریح کرد: در قانون شورای قیمتگذاری قرار بود قیمت محصولات کشاورزی تا آخر تیرماه توسط این شورا تعیین شود و امروز در وسط شهریور که بیش از ۵۰ روز از آن موعدی که قانون شوراها تعیین کرده گذشته، اما هنوز قیمت اصلی گندم به عنوان کالایی که اولویت در قیمت گذاری محصولات کشاورزی دارد، تعیین نشده است.
وی با اشاره به تاخیر بیش از ۵۰ روزه این شورا در تعیین قیمتها، گفت: تاخیر تعیین قیمت محصولات کشاورزی ایراد است. وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی این کار باید این ایراد را برطرف کند.
نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موعد زمانی اعلام تعیین قیمت محصولات کشاورزی افزود: البته ما نسبت به سالهای گذشته در تعیین قیمت محصولات عقب نیستیم بلکه نسبت به قانونی که در شورای قیمتگذاری در این چند سالی که در مجلس یازدهم مصوب شده، عقب هستیم.
در سالهای قبل شرایطی را داشتیم که قیمت گندم و محصولات اساسی حتی تا بهمنماه هم مشخص نمیشد.
عباسی با اشاره به اینکه قیمت محصولات کشاورزی بر اساس قیمت جهانی، نرخ تورم و نرخ ارز باید تعیین شود، یادآور شد: وزارت جهادکشاورزی و دولت باید به گونهای این قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را تعیین کنند که رشد تولید و مهار تورم را همراه داشته باشد ضمن اینکه جلوی قاچاق مستقیم و معکوس محصولات کشاورزی را نیز بگیرد.
وی با اشاره به اصرار کمیسیون کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین قیمت زودتر، اظهار کرد: در وزارت جهاد کشاورزی هنوز سر قیمت سال قبل محصولات کشاورزی مباحثی وجود دارد که نهایی نشده است. مباحثی از این قبیل که تعیین قیمت گندم را کمیسیون کشاورزی ۱۷ هزار تومان و دولت ۱۵ هزار تومان پیشنهاد دادهاند و بحث شورای قیمت گذاری بر همین محور است که هنوز به جمع بندی نرسیدهاند.
نائب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از وزیر کشاورزی هم تقاضا کردیم که قیمت گذاری محصولات کشاورزی را تعیین تکلیف کند، گفت: تعیین قیمت گذاری به موقع محصولات کشاورزی باعث خواهد شد، کشاورزان از بلاتکلیفی دربیایند، تصمیم به موقع برای کشت سال آینده خود بگیرند. این ایراد است که الان بیش از ۵۰ روز گذشته هنوز قیمت مشخص نشده است، باید وزارت جهاد کشاورزی این کار را سریعتر انجام دهد.
عباسی با اشاره به اولویت بودن قیمت گندم، تصریح کرد: گندم محصولی است که اگر قیمت گذاری شود قیمت باقی محصولات کشاورزی بر حسب گندم تعیین میشود در حقیقت گندم که تعیین قیمت شود بقیه محصولات به تناسب قیمت گندم تغییر خواهند کرد.
وی خاطر نشان کرد: تولید در کشور باید رونق بگیرد. با قیمت گذاری مناسب گندم و محصولات کشاورزی ما میتوانیم جلوی واردات و خروج ارز را از کشور بگیریم و این خود کمک به تولید داخلی کشور است.
نظرات
0