گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
ترس از کودک نمایی یا آتلوفوبیا چیست؟
ترس از کودک نمایى یا همان Atelophobia به ترس از انجام نادرست کاری و یا ترس از بی کفایت بودن گفته می شود. به عبارت دیگر، این فوبیا، نوعی ترس از نقص عملکرد است.

"سندروم آتلوفوبیا"


درمورد "سندروم آتلوفوبیا" چقدر اطلاعات دارید؟
کلمه اتلوفوبیا ریشه یونانی دارد به معنی ترس و ناقص بودن که در کنار هم قرار میگیرند.
به زبان فارسی به آن ترس از کودک‌نمایی گفته می‌شود که کودک‌نمایی، نشان از حس ناکافی و ناقص بودن است.
به عبارت دیگر این فوبیا به نوعی ترس از انجام هرکاری است و افرادی که به این سندروم دچار هستند اگر نتیجه کارشان آن چیزی نباشد که برنامه‌اش را ریخته‌اند، از استرس و اضطراب شدیدی رنج میبرند.
این ترس شدید از نقص باعث می شود که این  افراد به‌شدت خود را قضاوت می‌کنند و اهداف غیرواقعی و غیرقابل دسترس برای خود تعیین می‌کنند.
افراد مبتلا به این فوبیا مدام به ترس از اشتباه کردن به هر طریقی فکر می‌کنند و این فکر می‌تواند زندگی فرد را به‌طور کل مختل کند.
"اتلوفوبیا" تا حد زیادی مربوط به گذشته و شکست های عمیق با احساس بدی که در آن فرد بوجود آورده‌اند شکل می‌گیرد، البته شرایط خانوادگی و میزان سخت گیری والدین یا نگرانی بیش از حد که به فرزند القا می‌کنند و مدام او را از شکست می‌ترسانند، تاثیر بسیار زیادی دارد.

افرادی که به ترس از کودک نمایى مبتلا می‌باشند، بطور ناخودآگاه در اهدافشان بسیار کمال گرا هستند و این میزان از کمالگرا بودن باعث ساخت تفکر و توهم‌های ترسناک در ذهن آنها می‌شود، در بیشتر اوقات مطمعن هستند که صد در صد به هدفشان نمی‌رسند یا انجام آن عمل کاری بیهوده است و همین موضوع باعث می‌شود به مرور زمان احساس پوچی و بدبختی نسبت به زندگی داشته باشند.

همین موضوع کافیست تا این افراد اعتماد به نفسشان به منفی صفر هم برسد.

درصد زیادی از افراد دارای این سندروم، چالش‌پذیر نیستند و در کارهای گروهی مشارکت نمی‌کنند.

به ظاهر متین و مودب به نظر می‌رسند زیرا فکر می‌کنند راه ارتباطی دیگری با افراد وجود ندارد.
"اتلوفوبیا" می‌تواند علائم روانی و جسمی زیادی ایجاد کند؛ افرادی که این فوبیا را درون خود دارند ممکن است علائم زیر را نشان دهند:
عصبانیت یا تحریک‌پذیری، فرسودگی یا خستگی، افسردگی یا غم، جدایی عاطفی از دیگران، بدبینی، بلاتکلیفی، به تعویق انداختن کارها، انتقادپذیر نبودن.
اتلوفوبیا همچنین می‌تواند باعث حملات پانیک شود که ممکن است منجربه موارد زیر شود:
لرز
سرگیجه
تعرق مفرط
تپش قلب
حالت تهوع
تنگی نفس
ناراحتی معده یا سوء‌هاضمه
ترس و اضطراب شدید ناشی از این فوبیا می‌تواند به اختلالات خواب و تغییر در اشتها منجر شود. همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که چنین ترس شدیدی از نقص، می‌تواند باعث فرسودگی شغلی در محل کار شود و کارایی فرد را به‌شدت پایین بیاورد.
نحوه تشخیص و درمان این سندروم فقط در تخصص درمانگرها است و برای درمان این بیماری سعی کنید از راههای میانبر و خوددرمانی خودداری کنید.

 

"سپیده نوروزپور"

کارشناسی روانشناسی

Instagram: sepinoruzpour

 

 

 

 

 

 

 

شناسه خبر : 4587
تاریخ : 1401/9/25 13:14:52
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/VtSj8E
نویسنده خبر :
X

🔶سپیده نوروزپور
🔹کارشناس روانشناسی
🔹خبرنگار دریاکنار

برچسب ها ##روانشناسی ##انگیزشی ##درمان ##آتلوفوبیا

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.