به گزارش دریاکنار و نقل از خبرگزاری میزان - عملیات بتنریزی دیواره «ترازبالای صفر» واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر با حضور محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، جمعی از معاونان وی و مدیران ارشد صنعت هستهای، آغاز شد.
در یک دهه توانستیم بیش از ۶۰ میلیارد کیلووات ساعت برق هستهای به شبکه سراسری برق تحویل دهیم
اسلامی در جریان آغاز عملیات بتنریزی دیواره «ترازبالای صفر» واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر، گفت: با حمایتهای دولت سیزدهم و نیز با تاکیدات رئیسجمهور در راستای اجرای منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، گامهای اساسی در زمینه انجام سریعتر عملیات اجرایی واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر برداشتیم و در این زمینه موانع پیشرو برداشته شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته و در زمینه اجرای این پروژه مهم، شرایطی فراهم شد تا ظرفیت اجرایی این پروژه نیروگاهی و جبهههای مختلف آن را ارتقا دهیم و به همین منظور با پیمانکاران پروژه برای تسریع کار توافق شد.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: از سال گذشته تا به امروز بیش از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو توافق مالی در این پروژه انجام گرفته و جبهههای مختلف آن دنبال شده است؛ به لطف الهی و با همت همکاران ما در صنعت هستهای و نیز مشاوران، پیمانکاران و دیگر دستاندرکاران، اکنون شاهدیم که حجم فعالیتها در این پروژه نسبت به سال پیش ۱۰ برابر شده است.
اسلامی، تاکید کرد: ساخت قطعات و تجهیزات مورد نیاز این پروژه به کارخانهها و صنایع داخلی سفارش داده شده و قراردادهای آن منعقد شده است؛ برای ما مهم است که بتوانیم عقبماندگیها و تاخیرات گذشته در زمینه توسعه نیروگاههای اتمی را جبران کنیم تا بر اساس جدول زمانبندی تعیینشده شاهد نتایج حداکثری باشیم.
وی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی این پروژه در شرایط خوبی قرار دارد، گفت: البته میتوان ظرفیت اجرایی پروژه در واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر را تا ۲.۵ برابر میزان فعلی ارتقا داد که مقدمات و آمادهسازیها صورت گرفته است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به انجام عملیات بتنریزی دیواره «ترازبالای صفر» واحد دوم نیروگاه اتمی بوشهر، اظهار کرد: تحکیم بستر این پروژه اجرایی و مهیا شده است؛ اکنون نسبت به گذشته شاهد وضعیت مطلوب روند اجرایی این پروژه هستیم بهطوریکه نیروی انسانی کارآمد و متخصص امور را دنبال میکند؛ مجری طرح بهخوبی شرایط را مدیریت میکند و شاهد حمایتهای سران قوا در زمینه تخصیص بودجه و اعتبارات مورد نیاز بودهایم.
معاون رئیس جمهور همچنین گفت: امیدواریم بتوانیم در کمتر از ۵ سال و بر اساس زمانبندی پیشبینی شده، شاهد اتمام و بهرهبرداری از این پروژه باشیم.
اسلامی با اشاره به استفاده از ظرفیتهای علمی و تخصصی شرکتهای دانشبنیان در اجرای چنین پروژههایی گفت: شرکتهای دانشبنیان فراوانی اکنون با سازمان انرژی اتمی ایران، همکاری دارند؛ ما نقشه راه ساخت نیروگاههای اتمی را طراحی و منتشر کردهایم و کل شبکهای را که میتواند در بخش مهندسی و ساخت و نیز آزمون و ارزیابی قادر است از پروژه پشتیبانی کند، شناسایی کردهایم که در فرایندها از توان آنها استفاده خواهد شد.
وی درباره نقش واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در پایداری شبکه برق سراسری، اظهار کرد: اساسا نیروگاههای اتمی، نیروگاههای تولید برق پایدار محسوب میشوند و در شرایط آبوهوایی گوناگون از توان آنها کاسته نمیشود، بلکه بهطور ثابت و بر اساس توان تعریف شده، اقدام به تولید برق میکنند؛ سال گذشته در نیروگاه اتمی بوشهر توانستیم از میزان تولید ۷ میلیارد کیلووات ساعت برق هستهای عبور کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امسال دهمین سال بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر را جشن میگیریم و در این یک دهه توانستیم بیش از ۶۰ میلیارد کیلووات ساعت برق هستهای به شبکه سراسری برق تحویل دهیم تا با توجه به نوع مدیریت مبتنی بر الزام بهرهبرداری ایمن و نیز همزمان با بهینهسازی و توسعه قابلیتهای بهرهبرداری ایمن، بتوانیم برق پایدار را تولید و به شبکه تزریق کنیم.
احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر؛ فرصتی طلایی برای پیمانکاران ایرانی
مسعود نصوری، مجری طرح احداث واحدهای ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در این مراسم با ارائه گزارشی از اقدامهای انجام گرفته در این پروژه اظهار کرد: این قرارداد شامل ۶۸ پروژه است که اسناد آن مبادله شده و روش تامین منابع آن منحصربه فرد است؛ نکته حایز اهمیت در این پروژه، طراحی پایه آن توسط پیمانکار اصلی است که فرصتی طلایی برای ارتقا توانمندیهای شرکتهای داخلی در کشور به شمار میآید.
وی تاکید کرد: اهمیت این پروژه این است که در نقطه صفر راهاندازی واحدهای جدید ما قرار دارد و هیچ تاخیری در آن پذیرفته نیست و باید در زمان تعیین شده به اتمام برسد.
عملیات ساخت واحدهای دوم و سوم نیروگاه اتمی کشور از سال ۱۳۹۶ و در زمینی بهوسعت ۵۰ هکتار در کنار واحد یکم آغاز شده که هر یک از این واحدهای پس از راهاندازی ۱۰۵۷ مگاوات برق هستهای تولید خواهند کرد؛ عملیات عمرانی این پروژه شامل تحکیم بستر، خاکبرداری، خاکریزی و بهسازی ۹۵ درصد پیشرفت داشته و اکنون جزیره هستهای و ساختمان توربینها در حال ساخت بوده و تا کنون ۵۸ هزار تن میلگرد در این طرح بهکار برده شده و ۵۰ هزار مترمکعب نیز بتنریزی انجام شده است.
تا پایان امسال ۶۰۰ میلیون یورو ظرفیت قراردادی جدید برای این طرحها اجرایی میشود که در همه آنها از توان و دانش ساخت داخل بهرهگیری خواهد شد؛ با راهاندازی این ۲ واحد، سالانه در مصرف ۱۰ میلیون بشکه نفت و یا یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب گاز صرفهجویی شده و نیز از انتشار ۷ میلیون تن گازهای آلاینده جلوگیری میشود.
تمامی شرکتها، پیمانکاران، مهندسان و کارگران این طرح ایرانی هستند و در مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در این ۲ طرح فعالیت دارند که در ماههای آتی بر تعداد افراد شاغل در این پروژهها افزوده خواهد شد.
نظرات
0