به نظر می رسد این رویکرد که از سوی برخی تحلیلگران به عنوان تلاش برای تضعیف دولت و عدم تحقق وعدههای آن به مردم شریف ایران در دوران انتخابات ریاست جمهوری در پیش گرفته شده، نگرانیهایی را در خصوص آینده سیاسی کشور و دولت منتخب ایرانیان ایجاد کرده است.
دولت چهاردهم دولت منتخب ایرانیان با تاکید بر وفاق ملی و همکاری با سایر قوا، تلاش کرده است تا با اتخاذ رویکردی سازنده، به مشکلات کشور رسیدگی کند. اما به نظر میرسد برخی نمایندگان با رویکردی مخالف، به دنبال ایجاد مانع در مسیر تحقق این هدف هستند.
اختلاف در دیدگاههای حزبی، سیاسی و اقتصادی بین دولت و برخی نمایندگان مجلس، یکی از دلایل اصلی این تنشها است.
به نظر می رسد برخی نمایندگان از محبوبیت شایسته، تمرکز نگاه ها به دولت منتخب ایرانیان و وفاق صورت گرفته در سطح ملی در همین بازه زمانی اندک از تشکیل دولت نگران هستند و به همین دلیل، با هرگونه اقدام دولت که به افزایش احتمالات به سمت و سوی تحقق وعده های آن منجر شود، مخالفت میکنند.
این کشمکشها میتواند به توقف روند توسعه کشور و ایجاد بیثباتی در نظام سیاسی منجر شود و این رویکرد میتواند به کاهش اعتماد عمومی به نهادهای حکومتی و ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت منجر شود.
با توجه به نقش نظارتی مجلس، این گونه درگیریها میتواند به تضعیف جایگاه مجلس در نظام سیاسی و کاهش کارآمدی آن منجر شود، نمایندگان مجلس و دولت منتخب ایرانیان باید با هم گفتوگو کرده و به دنبال یافتن راه حلهای مشترک برای مشکلات کشور و نیل به اهدافی جهت تحقق وعده های داده شده به ایرانیان باشند.
همه نمایندگان باید به جای منافع حزبی و گروهی، به منافع ملی توجه کنند، همچنین دولت منتخب ایرانیان و نمایندگان مجلس باید با شفافسازی عملکرد خود، به اعتماد عمومی بیافزایند.
فلذا همراهی و همگامی نمایندگان مجلس با دولتی که از ابتدای تشکیل خود تمام و کمال برای وفاق ملی و جهانی قدم برداشته است و در این مسیر اقدامات ارزنده ای رقم زده است بیش از پیش احساس می گردد چرا که نیل به اهداف دولت وفاق ملی، رضایت مندی جمعی علی الخصوص شادمانی مردمانی را به همراه دارد که نمایندگان مجلس با رای ایشان راهی بهارستان شده اند.
✒️ سهیلا سلطانی
(سردبیر دریاکنار)
نظرات
0