
پیوند فرهنگها و ملتها در نشست سبزمنش؛ از افغانستان و ایران تا سوریه و پاکستان، گامی به "سوی همدلی جهانی"
در دنیای کنونی که تنوع فرهنگی، ملیتی، زبانی و مذهبی یک واقعیت غیرقابل انکار و در عین حال یک ظرفیت عظیم برای رشد و توسعه بشری است، ایجاد و تقویت پلهای ارتباطی مستحکم و پایدار میان فرهنگها، تمدنها و ملتها از اهمیت ویژهای برخوردار است. این ارتباطات نه تنها به کاهش سوءتفاهمها و تعصبات کمک میکند، بلکه زمینه را برای همزیستی مسالمتآمیز، تبادل دانش، هنر و تجربیات انسانی فراهم میآورد. در همین راستا، بنیاد جهانی سخنگستران سبزمنش(Sabzmanesh Global Cultural Development Foundation) به عنوان یک نهاد مستقل جهانی و پیشرو در زمینه ترویج فرهنگ، ادبیات و همگرایی، با برگزاری یک جلسه مهم و راهبردی میان نمایندگان برجسته از ملیتهای مختلف از جمله؛ افغانستان ایران، پاکستان، و سوریه گام بسیار مهم و مثبتی را در جهت آغاز و تقویت همکاریهای فرهنگی، اجتماعی و ادبیات مشترک برداشت. این اقدام نشاندهنده بینش عمیق بنیاد نسبت به نقش محوری فرهنگ در ساختن دنیایی متحدتر و همدلتر است.
به گزارش دریاکنار، جلسه با سخنان الهامبخش و روشنگر مؤسس و دبیرکل اجرایی بنیاد جهانی سبزمنش(دکتر بسم الله شریفی) آغاز شد. ایشان در سخنان خود، با تأکید بر اهمیت بیبدیل گفتوگو، دیپلماسی فرهنگی و تبادل سازنده فرهنگی میان ملتها، به تبیین فلسفه وجودی این نشست پرداختند. وی این نشست را نه تنها یک گردهمایی ساده، بلکه یک “فرصت مغتنم و تاریخی” برای برداشتن “گامهای عملی و بنیادین” در مسیر دشوار اما حیاتی همگرایی فرهنگی و انسانی دانستند.
ایشان با اشاره به نقش فرهنگ و ادبیات در شکلدهی به هویت ملتها و در عین حال ایجاد نقاط مشترک انسانی، تأکید کردند که این گردهمایی و پیوستن به بنیاد جهانی سبزمنش میتواند سرآغاز فصل نوین در روابط فرهنگی و ادبی میان این چهار کشور و به تبع آن، میان سایر ملتها باشد.
سخنان ایشان، فضایی از امید، همدلی
و اراده مشترک را در میان حاضران ایجاد کرد و همه برای فعالیت های مشترک در چوکات بنیاد جهانی سبزمنش تعهد نمودند.
در این نشست پربار و امیدبخش که در دفتر بنیاد جهانی سبزمنش سبزمنش در تهران برگزار شد و با همصدایی و همدلی شرکتکنندگان همراه بود؛ مهربانو نسرین ضیایی، مهربانو سدره زهرا رضوی ومهربانو هایدی حجه به نمایندگی از سایرین صحبت نموده و در کنار تعهد به فعالیت های مشترک فرهنگی در کشورهای یاد شده، در زمینه¬ی آگاهیبخشی، همگرایی فرهنگی و ایجاد بستر مناسب برای همکاریهای بیشتر و تبادل تجربیات ارزشمند در حوزههای مختلف فرهنگی و ادبی تاکید نمودند.
گفتنیاست بنیاد جهانی سبزمنش، با رویکرد فرهنگی- ارزشی و با تقویت روحیه ی همگرایی فارسی زبانان جهان با گویشوران سایر زبان ها، هم اکنون در 33 کشور به شمول کشور سوریه و پاکستان حضور و اعضا دارد و به عنوان یک نهاد مستقل فرهنگی، پرچمدار فعالیتهای فرهنگی است.
نظرات
0