عبدالحسین شبانی نژاد کارشناس حوزه اجتماعی و مدرس کارگاه های توانمندسازی در حاشیه این کارگاه با گفتگو با خبرنگار دریا کنار افزود: خود مراقبتی به معنای انجام هر نوع فعالیتی است که به حفظ یا ارتقای سلامت جسم و روح افراد منجر میشود.یعنی اینکه که یاد بگیریم خودمان از خودمان مراقبت کنیم. خودمراقبتی، عملی است که در آن، هر فردی از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده میکند تا به طور مستقل از سلامت خود مراقبت کند.
وی از اهمیت آموزش خود مراقبتی در دانش آموزان اشاره کردند اظهار داشت: آموزش مهارت خود مراقبتی در دانش آموزان، یکی از مهمترین جنبههای تربیت آنهاست. این مهارت، به دانش آموزان کمک میکند تا از سلامت جسمی، روانی و عاطفی خود به خوبی مراقبت کنند. با یادگیری خود مراقبتی، دانش آموزان قادر خواهند بود احساسات خود را بهتر بشناسند، با استرسها مقابله کنند، روابط اجتماعی سالمتری برقرار کنند و اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشند. این مهارتها، پایه و اساس سلامت روان در بزرگسالی را تشکیل میدهند و به آنها کمک میکند تا در زندگی فردی و اجتماعی خود موفقتر باشند.
مدرس آموزش توانمندسازی شناخت احساسات از مولفه های آموزشی در دانش آموزان یاد کردند و خاطر نشان کرد:
شناخت احساسات یکی از مهمترین پایههای آموزش مهارت خودمراقبتی در دانش آموزان است .زمانی که دانش آموز بتواند احساسات خود را بشناسد، نامگذاری کند و به آنها آگاه باشد، میتوانند ارتباط بهتری با خود و دیگران برقرار کند.
نوجوانانی که احساسات خود را میشناسند، میتوانند بهصورت واضح و روشن نیازها و خواستههای خود را بیان کنند و ارتباط سالمتری با دیگران برقرار کنند. شناخت احساسات به آنها یاری میرساند تا با احساسات منفی مانند خشم، ترس و غم به شیوهای سالمتر مقابله کنند و به جلوگیری از بروز رفتارهای مخرب بپردازند. زمانی که دانش آموزان احساسات خود را میشناسند، بهتر خود را درک میکنند و این امر به افزایش اعتمادبهنفس آنها میانجامد.
شبانی نژاد مشاور آسیب های اجتماعی در ادامه آموزش خود مراقبتی سرمایه ارزشمندی برای آیندگان به ویژه دانش آموزان دانستند و افزود: آموزش خود مراقبتی به دانش آموزان سرمایهگذاری ارزشمندی برای آینده آنها است. با آموزش این مهارتها، آنها میتوانند زندگی سالمتر و شادتری داشته باشند. خود مراقبتی، خودشناسی، تغذیه سالم و فعالیت بدنی پایهها اصلی برای سلامت جسمی، روانی و روحی آنها هستند. با آموختن این مهارتها و ایجاد عادات سالم در کودکی، میتوانیم به دانش آموزان کمک کنیم تا زندگی سالمتر و شادتری داشته باشند.
نظرات
0