گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
کسب رتبه نخست در صادرات خرما
معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی سطح نخلستان‌های استان بوشهر را 38 هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: بوشهر دارای رتبه چهارم تولید خرما در کشور است.

به گزارش دریاکنار و نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر،معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی سطح نخلستان‌های استان بوشهر را ۳۸ هزار هکتار اعلام و تصریح کرد: بوشهر دارای رتبه چهارم تولید خرما در کشور است.

مهدی برومندی با بیان اینکه در شرایط کنونی کمتر از یک سوم محصول خرما صادر می‌شود گفت: سال گذشته ایران در صادرات خرما در جهان رتبه نخست را کسب کرد.

وی با بیان اینکه ما دنبال تکمیل زنجیره ارزش هستیم افزود: ۳ سال است که شورای بین‌المللی خرما شکل گرفته و تلاش شده ایران عضو این شورا شود.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی خرمای ایران را از جهات مختلف سالم اعلام کرد و افزود: کمترین کود در دنیا در عرصه تولید محصولات کشاورزی در ایران مصرف می‌شود و دچار کم مصرفی در جهان هستیم.

برومندی متوسط مصرف سم در دنیا در اراضی کشاورزی را ۲.۵ کیلوگرم در هر هکتار دانست و بیان کرد: در ایران کمتر از یک کیلوگرم سم در اراضی کشاورزی مصرف می‌شود.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه محصولات کشاورزی ایران به ۲۰۰ کشور جهان صادر می‌شود گفت: از ۱۴۰ هزار تن صادرات پسته ۷ هزار و ۵۰۰ تن آن به اتحادیه اروپا صادر می‌شود.

وی تجاری‌سازی محصول خرمای ایران را از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی دانست و یادآور شد: تکمیل زنجیره ارزش محصولات راهبردی به‌ویژه خرما در اولویت برنامه‌های این وزارتخانه قرار دارد.

صنایع فراوری خرما در استان بوشهر توسعه یابد

آیت‌الله صفایی بوشهری در نمایشگاه بین‌المللی خرما در بوشهر محصول خرما را یک کالای راهبردی دانست و افزود: خرما در ابعاد گوناگون از ارزش غذایی بالایی برخوردار است و به‌عنوان یک مولفه قدرت در جغرافیای غذایی مطرح است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان این‌که کشور‌های تولیدکننده خرما دارای مولفه قدرت در عرصه تولید این ماده مهم غذایی هستند، اظهار داشت: کشور‌هایی که از ظرفیت تولید خرما استفاده می‌کنند قطعاً دچار بحران سرزمینی در تولید ماده غذایی نمی‌شوند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تأکید بر توجه به حوزه نخل‌داری و حمایت ویژه از فعالان این عرصه اعم از کشاورزان، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی، اضافه کرد: توجه به حوزه نخل‌داری و جغرافیای گسترده خرما یک نگاه راهبردی و استراتژیک است و باید در زمینه خرما رویکرد جامعه شناختی و روانشناختی تغذیه مورد بررسی جهانی و ملی قرار گرفته شود.

وی توجه به دانش و فرهنگ بازاریابی، بازارسازی و معرفی محصول خرما را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: تحولات در نوع نگرش مردم در سال‌های آینده از طریق هوش مصنوعی در تغذیه خرما باید بررسی شود.

آیت‌الله صفایی‌بوشهری با اشاره به گونه‌های مختلف خرما و مشتقات آن، افزود: از محصول خرما انواع محصولات در بخش‌های گوناگون تولید می‌شود که کمتر محصول کشاورزی از این ظرفیت برخوردار است.

وی با تاکید بر توجه به توسعه صنایع فرآوری محصول خرما، گفت: از تمامی مراحل نخل و محصول آن با توسعه صنایع فرآوری می‌توان تولید ثروت کرد و لازم است صنعت تبدیل به ارزش افزوده در حوزه نخل‌داری و خرما مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

امام جمعه بوشهر توجه به بازاریابی و بازارسازی منطقه‌ای و جهانی در عرصه محصول خرما و مشتقات آن را ضروری دانست و اضافه کرد: تولید محصول خرما نسبت به سطح زیرکشت نخلستان‌ها ناهمگون است که باید در این عرصه چاره‌اندیشی شود.

وی دستیابی به فناوری‌های نوین و پیشرفته در عرصه صنایع فرآوری را مورد تأکید قرار داد و گفت: بانک‌ها باید نقش خود را در عرصه حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در حوزه محصول خرما بیشتر کنند.

آیت‌الله صفایی‌بوشهری ظرفیت تولید خرما در استان بوشهر را برشمرد و با اشاره به اینکه این استان در عرصه تولید و توسعه صنایع فرآوری قدم‌های موثر برداشته است، گفت: فرهنگ تولید، عرضه و صادرات خرما در استان بوشهر با زندگی مردم عجین است و این محصول در خانواده‌های استان بوشهر از جایگاه مهمی برخوردار است.

تکمیل حلقه‌های مفقوده محصول خرما در استان بوشهر

استاندار بوشهر از تکمیل حلقه‌های مفقوده و بهبود وضعیت زنجیره ارزش محصولات راهبردی خرما در استان خبر داد و گفت: صادرات این محصول استراتژیک در دستور کار قرار دارد.

ارسلان زارع در ششمین جشنواره ملی خرما در بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم این استان در عرصه تولید محصولات کشاورزی را تولید خرما دانست و اظهار داشت: زندگی مردم استان با خرما عجین است و همواره توجه ویژه‌ای به مهم شده است.

وی با تأکید بر پیگیری مطالبات باغداران، نخلداران، کشاورزان، تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی به ویژه خرما تصریح کرد: در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی طرح‌های مهمی در عرصه تولید و صادرات محصول خرما استان بوشهر تدوین شده است.

استاندار بوشهر توسعه صنایع فرآوری و بسته‌بندی و همچنین رونق بخشیدن به تجارت و بازرگانی خرما را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: تکمیل حلقه‌های مفقوده و بهبود وضعیت زنجیره ارزش محصولات راهبردی خرما در استان در دستور کار قرار دارد و از هیچ کوششی فروگذاری نمی‌شود.

زارع با اشاره به اینکه رفع مشکلات صادرات این محصول استراتژیک یکی دیگر از برنامه‌هاست گفت در راستای تحقق استراتژی اقتصادی کشور و عمل به منویات مقام معظم رهبری به ویژه در اقتصاد مقاومتی، نهایت توان خود را به کار می‌گیریم.

وی با قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره و همایش ملی خرما در بوشهر بیان کرد: مطالباتی که توسط تولیدکنندگان و نخلداران مطرح شد، تا حد توان پیگیری و عملیاتی می‌شود و دولت و مجلس به ویژه نماینده دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز پای کار هستند.

استاندار بوشهر تأکید کرد: کوشش می‌شود ضعف‌های موجود در حوزه صادرات خرما رفع و نقاط قوت این حوزه را تقویت شود.

زارع بر بهبود سیستم آبیاری نخیلات در استان بوشهر تأکید و خاطرنشان کرد: اصلاح سیستم آبیاری نخیلات را در دوره فرمانداری دشتستان آغاز و اکنون نیز امتداد خواهیم بخشید.

تمرکزمان را به روی اصلاح شیوه ی آبیاری نخلیلات گذاشته ایم

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر با تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن خرما، رتبه سوم تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.

مرتضی بحرانی در ششمین نمایشگاه بین المللی خرما گفت: ۳۸هزار هکتار زیر کشت نخیلات در استان وجود دارد که هر هکتار بالغ بر ۵هزار کیلوگرم خرما برداشت می شود.

وی با بیان اینکه میزان صادرات بالغ بر ۲۵هزارتن و به ارزش ۵۱ میلیون دلار است افزود: کشورهای هدف برای صادرات خرما روسیه، پاکستان، افغانستان، بنگلادش، اندونزی، کشورهای آسایی میانه و کشورهای حوزه خلیج فارس هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با تاکید بر اینکه استان بوشهر را به خرما می شناسند ادامه داد: شهرستان های خرما خیز ما شامل دشتستان، تنگستان، جم، دشتی، گناوه و بوشهر هستند.

بحرانی با عنوان اینکه در چند سال اخیر تمام تمرکزمان را به روی اصلاح شیوه ی آبیاری نخلیلات گذاشته ایم گفت: ۹۲درصد باغات به صورت آبی و ۸درصد به صورت دیم هستند.

وی با اشاره به اینکه صد و یازده واحد صنایع بسته بندی و فرآوری خرما در استان فعالیت دارد تصریح کرد: صنایع بسته بندی استان بوشهر با ظرفیت اسمی ۱۳۸هزار تن موجب اشتغال مستقیم ۳هزار نفر را فراهم کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: توسعه ظرفیت سردخانه ها در سال های اخیر علاوه بر اینکه امکان ذخیره محصول خرما در استان را فراهم کرده باعث حفظ کیفیت محصول در طولانی مدت و کمک به ایجاد توازن عرضه و تقاضای آن نیز شده است.

بحرانی تاکید کرد: امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده و حمایت دولت به اهداف و چشم اندازی که برای این محصول برنامه ریزی شده است دست یابیم

ترک فعل بانک‌ها در پرداخت وام به کشاورزان

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به مصوبه پرداخت ۱۵ درصد وام‌های بانک‌ها به بخش کشاورزی گفت: در این عرصه بانک‌هایی که در پرداخت تسهیلات به کشاورزان ترک فعل کرده‌اند به دستگاه‌های نظارتی معرفی شده‌اند.

محمدجواد عسکری ظهر امروز در همایش ملی خرما و صنایع وابسته استان بوشهر با اشاره به اینکه امنیت غذایی یکی از سیاست‌های جوامع بشری است اظهار داشت: امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است و هر کشوری بر اساس نقشه راه حرکت نکند در امنیت غذایی دچار آسیب می‌شود.

وی با بیان اینکه ایران در عرصه امنیت غذایی اقدامات مهمی کرده است گفت: با توجه به ظرفیت‌های فراوان در کشور باید این توانمندی افزایش یابد.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس توجه به راندمان تولید در سطح، توسعه صنایع فرآوری و تکمیلی، صادرات و بازاریابی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: بازدهی بخش کشاورزی به‌عنوان بزرگترین بخش خصوصی در اقتصاد کشور ۳ برابر صنعت است و در حوزه کشاورزی ۴.۵ میلیون بهره‌بردار وجود دارد.

عسکری اشتغال ۲۵ تا ۳۰ درصد جمعیت کشور را در بخش کشاورزی دانست و بیان کرد: بحران آب و خاک یکی از  موارد مهم در بخش کشاورزی است که حتماً باید با برنامه در این عرصه گام برداشت.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه به حوزه کشاورزی توجه ویژه شده است اضافه کرد: امروز در حوزه امنیت غذایی بر اساس تقویم، برنامه لازم در عرصه تولید محصولات کشاورزی با مشارکت بخش خصوصی و مردم ریل‌گذاری شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: ۵۰۰ میلیون نفر جمعیت کشور خواهان محصولات کشاورزی به واسطه ارگانیک بودن آن از جمله خرما هستند.

عسکری عقب‌ماندگی در صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در صنایع تبدیلی کشاورزی عقب‌ماندگی وجود دارد که باید در این عرصه با تدوین برنامه لازم تعیین تکلیف شود.

وی آمادگی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در استفاده از نظریات، پیشنهادات صاحب‌نظران و تولیدکنندگان حوزه کشاورزی و محصولات صادراتی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: ظرفیت و قابلیت مهمی در تولید موزه و آناناس در جنوب وجود دارد و این درحالی است ۵۰۰ میلیون دلار در واردات موز سالانه ارز پرداخت می‌شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی رفع قوانین دست و پاگیر در عرصه تولید و صادرات و بخشنامه‌های خلق‌الساعه را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: اکنون رشد در تولید و صنایع فرآوری محصولات کشاورزی ۵ تا ۶ درصد است که باید عقب‌ماندگی این حوزه با جهش تولید جبران شود.

عسکری باتأکید بر حل مشکلات تولید خرما در کمیت و کیفیت گفت: گونه‌های نامناسب خرما باید حذف و ارقام جدید جایگزین شود.

وی بسترسازی برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و توسعه زیرساخت صنایع فرآوری از جمله سردخانه و بسته‌بندی را یکی از ضروریات دانست و تأکید کرد: باید با بسترسازی زمینه مشارکت بخش خصوصی بیش از پیش در عرصه صنایع تکمیلی فراهم شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به پرداخت تسهیلات بانکی اشاره کرد و افزود: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی بانک‌ها موظف هستند ۱۵ درصد وام‌ها و تسهیلات به بخش خصوصی اختصاص دهند ولی بررسی‌ها نشان داده بانک‌ها به تعهد خود در قبال کشاورزان عمل نکرده‌اند.

عسکری با بیان اینکه بانک‌ها بین ۱.۴ تا ۹ درصد از ۱۵ درصد تعهدات خود در پرداخت وام به کشاورزان اقدام کرده‌اند ادامه داد: پرداخت وام به کشاورزان از طرف بانک‌ها جزئی بوده و به تعهدات خود عمل نکرده‌اند و در این عرصه بانک‌هایی که در پرداخت تسهیلات به کشاورزان ترک فعل کرده‌اند به دستگاه‌های نظارتی معرفی شده‌اند.

وی اضافه کرد: عملی شدن تعهدات بانک‌ها در پرداخت وام به کشاورزان ضمن کمک به این قشر نقش مهمی در افزایش تولید دارد.

 
شناسه خبر : 18441
تاریخ : 1403/8/28 10:35:05
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/JWMACI
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #وزیر جهاد کشاورزی #صادرات خرما #دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.