گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
کلیاتی از طرح پژوهشی- کارآفرینی به نام تولید کود آلژیالیزر با منشا جلبک های دریایی خلیج فارس
استان بوشهر با توجه به ترکیب جمعیت فعال دانشجویی و دارا بودن اساتید سرآمد درتدریس و با توجه به وجود مراکز آموزشی و پژوهشی متعدد در سطح استان یکی از مناسب ترین شرایط را برای تولید وبه کارگیری ایده های فعال و اثر بخش از طریق مراکز دانشگاهی، پارک های علم و فناوری و مراکز نوآوری و خالقیت دارا می باشد.

ایده هایی که با توجه به موقعیت جغرافیایی استان بوشهر می تواند مواد اولیه مناسب و مقرون بصرفه را از طریق ارتباط با خلیج فارس ،پاالیشگاه های مواد شیمیایی و یا ارتباط موثر با صنایع و محصوالت کارآمد در حوزه کشاورزی برای دانشجویان ، دوستداران و فعاالن عرصه علم و پژوهش به آسانی فراهم آورد. یکی از کسانی که سالها در حوزه پژوهش و تدریس فعال بوده و فعالیت های فراوانی را در راه خدمت به کشور و استان بوشهر انجام داده سر کار خانم دکتر زینب نیک فرجام بوده است . در ادامه مصاحبه ای را با ایشان می خوانید:

1-در ابتدای صحبت لطفا خودتان را معرفی کنید؟

با نام و یاد خداوند مهربان، با سالم و و عرض خداقوت به شما و آرزوی سالمتی همه ی خوانندگان نشریه ی شما؛ بنده زینب نیک فرجام هستم دانش آموخته دکترای شیمی (گرایش شیمی فیزیک)، افتخار داشتم به مدت ده سال در دانشگاه فنی و حرفه ای استان در جایگاه مسئول واحد پژوهش، کارآفرینی و ارتباط با صنعت در خدمت دانشجویان و اساتید گرامی باشم؛ در حال حاضر نیز مفتخر به عنوان دبیر شیمی و مدرس گروه صنایع شیمیایی فعالیت شغلی و حرفه ای خودم رو ادامه می دهم.

2-درباره طرح پژوهشی که برای اولین بار در استان عزیزمان بوشهر انجام دادید ، توضیحاتی بفرمایید؟

عالقه ی شخصی من به فعالیت های پژوهشی و تمایل من به کاربست اطالعات و تجربیات باعث شد تا همیشه دغدغه ی پژوهش،کارآفرینی و مطالعه تخصصی را به همراه داشته باشم. در این مسیر با همکاران فرهیخته ای در طرح های پژوهشی همکاری داشتم و تالشم بر این بوده تا عمدتا پروژه های دانشجویی را با تاکید بر موضوعات کاربردی همراهی کنم و طبعا عالقه، انرژی و انگیزه دانشجوهایی که با من همراه شدند در به نتیجه رسیدن آن ها بی تاثیر نبوده است.یکی از پروژه های دانشجویی که بسیار عالقمند به انجام آن شدیم و حاصل یک فعالیت گروهی بود طرح پژوهشی- کارآفرینی به نام تولید کود آلژیالیزر با منشا جلبک های دریایی خلیج فارس بود که بنده در کنار استاد بزرگوارم جناب آقای دکتر وزیری زاده بعنوان استاد راهنما و مجری طرح بودم با همراهی و مشارکت دانشجو یان مقطع کارشناسی مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی )خانم ها فائزه چمن ماه و زینب نوروزی( به سرانجام رسید . این کود در اصل بیوچاری است که منشا گیاهی داشته و با ایجاد خال تهیه شد.

3 -از مزایای این طرح پژوهشی ویژه برای ما بگویید؟

محصول تولید شده یک محصول منحصر به فرد است که از مزایای آن ،تولید کودی است که با توجه به مواد مغذی موجود در آن از ایجاد بیماری هایی که منشا قارچ و باکتری دارند در گیاه جلوگیری کرده و در فرآیند رشد ، تکثیر و برداشت محصول سالم تر موثر است . مواد مغذی خاک را بدلیل فرآیند تولید منحصر به فرد آن ،تامین می کند، بافت خاک را بهبود می بخشد و بدلیل ساختاری که دارد امکان مرطوب نگه داشتن رطوبت خاک و بهبود فرآیند آبیاری را فراهم می آورد.برای تهیه این محصول از جلبک های قرمز خلیج فارس استفاده شد که به وفور در ساحل یافت می شوند .همچنین با خالقیت پشتکار و تالش دانشجویان عزیز دستگاه مورد نیاز هم طراحی و ساخته شد که می توانست تا حد ۸۰۰درجه سانتیگراد دمای فرآیند را باال نگه داشته و در مدت زمان بسیار اندک کود بیوچار با کیفیتی را تهیه نماید.

4 -این پژوهش جالب در کدام واحد تحقیقاتی استان انجام شده؟

این طرح پس از انجام مطالعات و داوری در مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه خلیج فارس بوشهر ثبت شد.

5 -محصول تولید شده در چه صنایعی استفاده دارد ؟

با توجه به سهولت تهیه و کیفیت مطلوب این محصول در سطح گلخانه ها و زمین های زراعی استان که مصرف زیادی دارند می تواند مورد استفاده قرار بگیرد همچنین بدلیل ویژگی های این محصول می تواند در مراکز پژوهشی دانشگاهی و جهاد کشاورزی توسعه یابد و کاربردهای دیگر آن مورد سنجش قرار بگیرد.

6 -چه توصیه ای دارید برای عالقه مندان به انجام کارهای پژوهشی؟

من خودم را پژوهشگر نمی دانم و هنوز یک دانشجو در ابتدای الفبای یادگیری پژوهش می دانم که نیازمند به کسب دانش،تجربه ها و مطالعات بیشتر است. مطمئنا عالقمندان به پژوهش واقف به سختی ها و دشواری های این مسیر هستند اما امیدوارم با تعریف پژوهش های کاربردی و حمایت آن ها از سوی نهاد های مربوطه ارتباط متخصصین و صنعت بخوبی شکل بگیرد و گامی برای حل مشکالت صنعت هرچند اندک و آرام ولی پیوسته برداشته شود. 7 -ضمن تشکر و قدردانی به جهت حضور ارزشمندتان در این مصاحبه، منتظر شنیدن کالم پایانی شما هستیم؟ تشکر می کنم از شما که این فرصت را بنده دادید تا بعنوان نماینده یک تیم گزارش مختصری از فعالیت آن را خدمت شما و عالقمندان ارائه دهم. هیچ وقت نمیتوان یک پژوهش را به یک فرد منتسب کرد و بنده نیز افتخار داشتم که جزیی از تیم باشم و کسب تجربه کنم وظیفه ی خودم می دانم مجددا از راهنمایی های استاد ارجمند جناب آقای دکتر وزیری زاده عزیز و بزرگوار که مهربانانه و پدرانه با ما همراه بودند و تالش های شبانه روزی دانشجویان عزیزم هم قدردانی کنم. برای شما و همه دوستان آرزوی صحت سالمتی و موفقیت دارم.

 

به کوشش : فاطمه نژاد حسینی (روزنامه نگار)

شناسه خبر : 2860
تاریخ : 1401/5/27 04:59:02
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/sqrm2P
نویسنده خبر :
X

🔶 آیدا عالی پور
🔹 روزنامه نگار
🔹 دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر
🔹 کاردانی مشاوره
🔹 مسئول سایت دریاکنار
🔹 جوانترین خبرنگار عضو صندوق هنر وزارت ارشاد در کشور
🔹 عضو انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 

برچسب ها #کارآفرینی #مصاحبه #استان بوشهر #نشریه دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.