🖊 بنام آنکه جان را به نورِ عشق،روشنایی بخشید
هاجر اعلمی تَخَلُّص:الههءفاصله،متولد دوم تیر ۱۳۶۰ زاده و ساکن استان اردبیل هستم.
کارشناس زبان و ادبیات فارسی و خانه دار.
۱_چگونگی علاقه و پرداختن به شعر و شاعری را برایمان توضیح دهید.
🖊از سال۱۳۷۳در مقطع راهنمایی،علاقهء زیادی به خواندن متون نثر و داستان و شعر و ادبیات داشتم.اوقات ِ فراغتم را با مطالعه و لذت بردن از رمان ها و اشعار ِ شُعَرای معاصر مثل سهراب سپهری و فریدون مشیری و ...می گذراندم و همین امر باعث شد که به نوشتن متون ادبی و شعرِ آزاد روی بیاورم این روحیهء عشق به ادبیات و نویسندگی تا دوران دبیرستان با من همراه شد در دبیرستان از محضر یکی از دبیران فرهیخته و ادب پرور خود کسب تکلیف کردم به این ترتیب روحیهء ادب پروری ایشان باعث شد علاقه به شعرو شاعری در من تقویت شود. در سال ۱۳۷۹در انتخاب رشتهء دانشگاهی اَم از الویت اولم رشته زبان وادبیات فارسی از شهرخودم اردبیل قبول شدم و این اتفاق رنگ و بوی تازه ای به قلم و احساس من داد. تااینکه از حدود دوسال قبل نوشتن رو به طور جدی ادامه دادم.
۲_استاد راهنما داشتید؟
🖊بله مسلماً هر شاعر و نویسنده ای برای پیشبرد قلم و پرورش نویسندگی خود، نیاز به استاد راهنما دارد.
جادارد همینجا از اساتید و دبیران فرهیخته و شاعران بزرگ که دراین راه مُشَوِق و راهنمای بنده بودند ومرا از نقطه نظرهای ارزشمند و انتقادات سودمندشون بهره مند ساختند تشکر و قدردانی کنم .اساتیدی مثل جناب آقای نیکنفس،آقای عرب محمدی ،آقای بیگدلی و فرخپور و خانم پریارحیمی و خانم صارمی که راه شعر و ادب را برمن هموار کردند.
۳_غیر از شعر به چه هنری علاقه مندید؟
🖊به نظر بنده ، نویسندگی بزرگترین هنراست که می تواند روح ِ انسان را تعالی ببخشد و همین هنر برای من از هر هنری والاتر است.
۴_با این علاقه چقدر پیشرفت کاری داشتید؟
اگر نداشتید چرا؟
🖊 خداروشکر می کنم که پیشرفت چشمگیری داشتم واین را مدیون مطالعهء زیاد کتب شاعران خوب و داشتن مُشَوقین خوب و البته الطاف خدای بزرگ هستم.
۵_کتب کدام شعرا را مطالعه و کدام قالب شعری را بیشتر میپسندید؟
🖊همهء شاعران ،قابل احترام و اشعارشان ستودنی ست.من با توجه به علاقه ای که به غزل و قصیده دارم غزلیات شاعران جوانی مثل حامد عسکری،فاضل نظری، محمد صبا عرب محمدی و مهران رحمانی و افشین یداللهی را دنبال میکنم و به سببِ سبکِ شعری خودم از اشعار سپید شاعران خوب معاصر مثل رسول یونان ، سهراب سپهری ودیگر شاعران زیبا قلم بهره میگیرم .
۶_چند کتاب نوشته و به چاپ رساندید؟ نام کتاب هاتون
🖊در حال حاضر کتابهای مشترک به نام های نیمه ء ماه و صدای ساز سپید اولین کتابهایی هستند که به سرپرستی خانم پریا رحیمی ،در دستِ چاپ می باشند . و یک شعر سپید هم در گاهنامهء نوای شاعرانه به سرپرستی خانم رحیمی به چاپ رسیده است .
۷_نویسندگان و شاعران قاعدتاً دفترچه یادداشت همراه خود دارند شما چطور؟
🖊بله ! بدیهی است که دفترچه ء یادداشت جزو لاینفکِ هر شاعر و نویسنده ای است که همیشه و در هر حال بااوست.
و به نظر من بدون ِ قلم و نوشتن ، چراغ زندگی ،خاموش است.
۸_نظرتان در مورد نگاه جامعه به شعر چیست؟
🖊جامعهء ما همیشه به عرصهء نویسندگی و شعر از دریچهء احساس و احترام نِگَریسته است. اما اگر برای حمایت و پاسداشت این قشرِ ادب پرور(شاعران)، موقعیت و شرایط ِ خوب، مثل محافل و کانون های شعری فراهم بشود ،به یقین آیندهء درخشانی در انتظار آنها خواهد بود.
۹_سخن آخر
سخن آخر اینکه خداروشاکرم که روحیهء ادبی و پرورش ِ ذهن و نویسندگی را در نهادم به ودیعه گذاشته و دراین راه،همیشه یارو یاورم بوده است.
برای همه ء اهالی شعرو ادب روحی والا و قلمی عاشق آرزومندم.
و تشکرِ ویژه دارم از خانم پریا رحیمی!
نظرات
0