
ارسلان زارع استاندار بوشهر، در نشست با جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی استان، با گرامیداشت یاد شهدا، به جانفشانیهای صورتگرفته در جنگ تحمیلی اخیر اشاره کرد و گفت: در این جنگ ۱۲ روزه، مدافعان صادق، رزمندگان دلسوزی که در خط مقدم دفاع از هویت ملی ایرانیان ایستاده بودند، به فیض شهادت نائل آمدند. از دست دادن دانشمندان هستهای، زنان و کودکان بیگناه، فرهیختگان، فرهنگیان و دانشجویان از تلخترین مصائب این روزهاست که در نتیجه دشمنی آشکار و حملات بیرحمانه دشمن رخ داد.
وی با اشاره به ترکیب حاضران در نشست، خاطرنشان کرد: ترکیب امروز از فعالان سیاسی و اجتماعی شکل گرفته که اغلب از حامیان دولت و اعضای ستادهای انتخاباتی هستند، اما در جلسات آتی تلاش میشود از دیگر چهرههای مؤثر و دغدغهمند نیز دعوت به عمل آید تا با تبادل اندیشه، مسیر همافزایی برای توسعه استان هموارتر شود.
زارع در ادامه، سخنان خود را با مروری بر مبانی انقلاب اسلامی آغاز کرد و گفت: محور اصلی شکلگیری انقلاب اسلامی، اراده ملت ایران بود. استمرار پیروزیها و استقرار جمهوری اسلامی نیز متکی بر همین مشارکت مردمی تحقق یافت. در طول فراز و نشیبهای چهار دهه گذشته، این مردم بودند که از کشور دفاع کردند و در تمام دولتها، تلاش شد تا از ظرفیتهای مردمی در مسیر خدمترسانی بهرهگیری شود.
وی با اشاره به ترکیب سیاسی دولت فعلی افزود: جریانی که امروز مسئولیت اداره کشور را بر عهده دارد، امتداد همان دولتهایی است که با اتکای به رأی مردم و قرابت فکری به آرمانهای انقلاب شکل گرفتند. ما بهدرستی میدانیم که پشتوانه مردمی، ضامن تحقق آرمانهای اسلامی یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است؛ و این مردم، دلسوزان واقعی اعتلای جامعه هستند.
استاندار بوشهر با اشاره به برخی نقدها و گلایههایی که از سوی دغدغهمندان در حوزههای مختلف مطرح شد، اظهار داشت: این گلایهها از سر دلسوزی است. هرچند ممکن است نحوه بیان برخی از آنها مورد پسند نخبگان واقع نشود، اما باید توجه داشت که مثلاً در حوزه پدافند، وقتی گفته میشود هیچ کاری نشده، نباید آن را به معنای نفی مطلق تلقی کرد، بلکه منظور آن است که تا رسیدن به نقطه مطلوب، هنوز راهی طولانی در پیش داریم.
وی با تأکید بر هدف این نشست افزود: هدف ما از برگزاری این جلسه، قدردانی از مردم شریف استان بوشهر است. من از نخستین روزهای حضورم در این مسئولیت، همواره قدردان مردم بودهام و در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نیز، این قدردانی را وظیفه خود میدانم.
زارع با اشاره به ترکیب متنوع حاضرین در نشست گفت: شما نمایندگان طیفی از فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی استان هستید. باید با هماندیشی، از دل آسیبها و سختیهایی که در این جنگ تجربه شد، راهی برای آیندهای روشنتر بیابیم. گرچه آسیبهای بزرگی دیدیم، اما در دل این بحران، دستاوردهای بزرگی هم شکل گرفت؛ از جمله همبستگی ملی، انسجام ملی و وفاق ملی که رئیسجمهور، دکتر پزشکیان نیز از نخستین روزهای مسئولیت خود، با اعتقادی راسخ بر آن تأکید داشتند.
وی ادامه داد: در این جنگ ۱۲ روزه شاهد آن بودیم که حتی کسانی که در حوزههای مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی انتقاد داشتند و بعضاً مخالف بودند، با احساس مسئولیت پای کار آمدند و از کشورشان دفاع کردند. این نشاندهنده آن است که ملت ما در بزنگاهها، فارغ از اختلاف نظرها، بر سر اعتلای میهن خود همصدا میشوند.
زارع با اشاره به واکنش ایرانیان خارج از کشور نیز گفت: حتی بسیاری از هممیهنان ما در خارج از کشور نیز در این روزها همنوا شدند و حمایت خود را از ملت ایران اعلام کردند. این نشان میدهد که ما در مسیر توسعه کشور، باید همواره قدردان مردم باشیم، هوشیار بمانیم و برای بازسازی و بازیابی کشور، حتی در بدترین شرایط نیز آماده باشیم. این سخنان، مقدمهای بود برای بیان یک سپاس صمیمانه از مردم استان و ملت ایران.
در ادامه نشست با فعالان سیاسی و اجتماعی، ارسلان زارع، استاندار بوشهر، گزارشی اجمالی و تیتروار از اقدامات صورتگرفته در دولت چهاردهم ارائه داد و به مهمترین مسائل و برنامههای استان پرداخت؛
وی نخست به اهمیت امنیت اجتماعی به عنوان مولفهای بنیادین در مسیر توسعه پرداخت و گفت: مهمترین عامل بسترساز پیشرفت در هر جامعهای، امنیت و آرامش اجتماعی است. ما تلاش کردهایم شاخصهای امنیت در استان بوشهر را حفظ و ارتقاء دهیم. خوشبختانه با برنامهریزیهای دقیق، اقدامات پیشگیرانه و همراهی مردم، توانستیم آمار جرائم خشن و غیرخشن را نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۵ درصد کاهش دهیم.
زارع با اشاره به فضای سیاسی استان، خاطرنشان کرد: گفتمان دولت چهاردهم مبتنی بر وحدت و انسجام ملی بوده است. همانطور که رئیسجمهور دکتر پزشکیان نیز تأکید داشتند، مردم از نزاعهای سیاسی خسته شدهاند. انتخاب اعضای کابینه با رویکرد وفاق ملی صورت گرفت و در استان نیز باید این نگاه در انتصابات مدیریتی حاکم باشد. البته عزل و نصب مدیران با وزارتخانهها و هماهنگی استانداری انجام میشود.
وی ادامه داد: با وجود چالشها و اختلالاتی چون جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پروژههای عمرانی نباید متوقف شوند. از نزدیک پروژهها را بازدید کردیم و در تلاشیم کارها با سرعت ادامه یابد.
استاندار بوشهر در ادامه، بحران آب را مهمترین چالش استان برشمرد و افزود:برای حل مشکل آب، تخصیص اعتبار برای سدهای بزرگ نظیر دالکی، باهوش و دشت پلنگ در دستور کار قرار گرفته است. همچنین در حوزه آب و فاضلاب نیز برنامهریزیهای جدی شده، چراکه این بخش پیشتر با کمبودهای اعتباری جدی مواجه بود.
زارع در خصوص پروژههای جادهای و حملونقل نیز گفت: تکمیل جادهها با اعتباری بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان در دستور کار است. پیشبینی ما این است که تا خرداد سال آینده بخش عمدهای از این پروژهها به بهرهبرداری برسند و شاهد کاهش چشمگیر تلفات جادهای باشیم. پروژههایی مانند جاده ساحلی بوشهر–گناوه، فیروزآباد–جم و محور اهرم به برازجان در اولویت هستند. همچنین پیچهای خطرناک جاشک که جان بسیاری از کارگران و مهندسان را گرفته، اصلاح شده و تا پایان مردادماه زیر بار ترافیک میرود.
در حوزه بهداشت و درمان، استاندار خبر داد: پنج بیمارستان در حال ساخت و یک بیمارستان در مرحله آغازین داشتیم که اغلب پروژهها پیشتر متوقف شده بودند اما اکنون حدود ۷۰ درصد آنها فعال و تأمین اعتبار شدهاند. با بهرهبرداری از این پروژهها تا پایان سال ۱۴۰۵، تلاش میکنیم از رتبه ۲۹ کشوری در سرانه تخت بیمارستانی فاصله بگیریم.
وی در خصوص فضای آموزشی نیز گفت:علاوه بر ساخت مدارس، توسعه مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و تقویت زیرساختهای دانشگاهی نیز مد نظر است. البته باید بپذیریم که توسعه اقتصادی استان نامتوازن بوده و مناطقی چون عسلویه، به دلیل آلایندگی بالا، نیازمند توجه مضاعف هستند.
استاندار خاطرنشان کرد: تمرکز جدی بر جذب سرمایهگذاری و ایجاد فرصتهای جدید شغلی داریم. اگرچه برخی انتصابات به کندی پیش میروند، اما در تلاشیم با بهرهگیری از ظرفیت بخش خصوصی، روند تقویت اشتغال را تسریع کنیم.
در حوزه انرژی نیز زارع گفت: خاموشیهای اخیر ناشی از ناترازی انرژی است که بخشی از آن به کمبود آب در پشت سدها و کاهش تولید برق بازمیگردد. با پیگیریهایی که صورت گرفته، تلاش داریم سهم خاموشی استان را به حداقل ممکن برسانیم.
در پایان، استاندار با اشاره به اهمیت استفاده از خرد جمعی تأکید کرد: با تشکیل هیئتهای اندیشهورز از میان نخبگان استان، تلاش میکنیم از پیشنهادهای تخصصی در سطوح مختلف مدیریتی بهرهمند شویم. این نشستها و گفتوگوها، برای ما بسیار ارزشمند است و برای تحقق توسعه استان، به همفکری و مشارکت فعال همه نیاز داریم.
نظرات
0