گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
روستای دریاکنار
دریاکنار یک روستا در ایران است که در دهستان گل سفید شهرستان لنگرود واقع شده‌است.

روستاهای لنگرود را در این مطلب می خواهیم به شما معرفی کنیم . ۲۰۲ روستای لنگرود که همگی سرسبز و مردمانی خونگرم و مهمان نواز دارند اما برخی از آنها به دلیل کمبود امکانات خالی از سکنه شدند وبه روستاهای هموار یا شهرها مهاجرت کردند . در ابتدا با شهرستان لنگرود آشنا خواهیم شد .شهرستان لنگرود یکی از شهرستان‌های استان گیلان است که در غرب به شهرستان لاهیجان و در شرق به شهرستان رودسر منتهی می‌شود.شهر لنگرود مرکز این شهرستان است.

شهرستان لنگرود با وسعتی حدود۴۸۰کیلومترمربع در ناحیه شرق گیلان قرار گرفته‌است و فاصله آن با مرکز استان ۶۰ کیلومتر است. لنگرود از شمال به دریای خزر، از جنوب و غرب به لاهیجان و از شرق به رودسر منتهی می‌گردد.آخرین داده‌های مرکز آمار ایران جمعیت شهرستان لنگرود را در سال ۱۳۹۵ در حدود ۱۴۰۶۸۶ نفر (۴۹۳۵۱ خانوار) برآورد کرده‌است.قدیمی‌ترین محلهٔ لنگرود راه پشته نام دارد و بزرگ‌ترین آن‌ها انزلی محله نامیده می‌شود.

 

تقسیمات کشوری

در تقسیمات جدید کشوری ایران که در زمان رضا شاه پهلوی شکل گرفت، لنگرود از بخش‌های شهرستان رشت بود. در ۲۸ خرداد ۱۳۲۴ به تصویب هیئت وزیران، لاهیجان به شهرستان تبدیل و لنگرود همراه با رودسر از رشت جدا و تابع شهرستان لاهیجان شد. لنگرود هم اکنون شهرستانی مستقل و از سه بخش تشکیل شده است:

بخش مرکزی شهرستان لنگرود
دهستان دیوشل
دهستان گل سفید
شهرها: لنگرود، چاف و چمخاله

بخش اطاقور
دهستان اطاقور
دهستان لات لیل
شهر: اطاقور

بخش کومله
دهستان دریاسر
دهستان مریدان
شهرها: کومله و شلمان

روستاهای لنگرود

تاریخچه لنگرود

نام لنگرود، برای نخستین بار در سال ۵۱۲ هـ. ق. در متون تاریخی ذکر شده‌ است. این سال مصادف با مرگ سلطان محمد پسر ملک شاه آلب ارسلان است. در دوره صفویان، خصوصاً در دوره سلطنت شاه عباس اول، شهر لنگرود مرکز حوادث مهمی بوده‌ است.
فرار احمد خان حاکم لاهیجان از لنگرود و دستگیری اعضای خانواده وی توسط کیا فریدون حاکم گیلان و تحویل آنها به شاه عباس، از جمله رویدادهای مهم این دوره شهر است. نادر برای سرکوب تاتارهای شرق مازندران و توسعه تجارت و دستیابی به دریا، لنگرود را برای ایجاد پایگاه دریایی و کارخانه کشتی‌سازی انتخاب کرد و در توسعه آن کوشید. در زمان قاجار نیز این شهر مورد توجه قرار گرفت. این شهر، امروزه یکی از مناطق زیبای گردشگری دراستان گیلان است. نام لنگرود(LANGAROUD )ترکیبی است از دو پاره واژه لنگر (LANGAR) و رود(ROUD).

جاهای دیدنی لنگرود

ساحل چمخاله در ۹ کیلومتری شمال لنگرود قرار دارد. از دو راه زمینی و یک راه آبی می‌توان به چمخاله رفت.
نیلوفرهای آبی در برخی از فصول سال در استخر پارک فجر.
تالاب زیبا و طبیعی کیاکلایه با انواع پرندگان دریایی و بوستان تفریحی فجر که در قسمتی از تالاب ایجاد گردیده‌است.
باغهای چای و مرکبات پرشکوه
کوه زیبا و ارتفاعات شالنگه پرشکوه
جمعه بازار فروش مرکبات و چای پرشکوه
استخر زیبای شابیجار سل پرشکوه
استخر زیبای پرشکوه سل پرشکوه
لیلاکوه خاستگاه گردشگران طبیعت
طبیعت کوهستانی بلوردکان
پارک جنگلی خرما اتاقور
سنگ تله پرشکوه
روستای زیبا و توریستی پرشکوه که در مسیر لیلاکوه-پرشکوه قرار دارد
طبیعت کوهستانی بکر و دیدنی خرما که در ۱۵ کیلومتری شهرستان لنگرود واقع شده و از مکان‌های گردشگری شهر اتاقور به‌شمار می‌رود
پارک فجر در ابتدای جاده رودسر
پارک آزادی در جاده چمخاله
پل خشتی لنگرود «خشته پل» یا «خشته پورد» که مربوط به دوره ایلخانیان است. این پل راه پشته و انزلی محله را به مرکز شهر متصل می‌کند.
مسجد جامع لنگرود که تاریخ ساخت در مسجد مربوط به سال ۱۰۰۱ هجری قمری است.
خانه دریا بیگی که از شاهکارهای هنر دوران قاجاریه‌است.
بقعه ملا مریم پرشکوه
بقعه دوازده امام زادگاه ملاط
قلعه دیزبُن
پل خشتی قدیمی نالکیاشر
باغ معروف منجم باشی در روستای دیوشل
روستای زیبای آبچالکی
قله سراسر پوشیده شده از مرکبات و چای تایی پوشته پرشکوه
قلهٔ نگین سبز (بام کومله) واقع در چهارراه کومله
مجموعه استخر کومله و باغ پرندگان کومله
بقعه آقا سید قاسم و دو برادران درویشانبر
منطقه زیبا و دیدنی غار ماهی منشور
روستای توریستی و زیبای پنو
ساحل چاف و تازه آباد در ۱۵ کیلومتری شهر لنگرود
روستای زیبای سالکویه

روستاهای لنگرود

مردم‌شناسی

بافت قومی مردم لنگرود گیلک و به زبان گیلکی با لهجه بیه‌پیش سخن می‌گویند. البته در بخش‌هایی از این شهرستان و علی‌الخصوص در منطقه چمخاله جمعیتی از کردهای زنگنه کرمانشاه هستند که در گذشته به این منطقه تبعید شده‌اند. از نوشته‌های تاریخی چنین استنباط می‌شود که زمین‌های اطراف لنگرود مساعد بوده و به مرور زمان و توسعه بازرگانی در گیلان، لنگرود هم رونق یافته و در زمینه‌های کشاورزی خصوصاً کشت کنف از شهرهای مهم محسوب گردیده، همچنین در زمینه صنعت دارای صنایع فلزی از جمله تفنگ‌سازی (شکاری) بوده که به علت مرغوبیت و کیفیت، خریداران زیادی داشته‌است. رابینو جهانگرد معروف درخصوص لنگرود چنین می‌نویسد: «کناره‌های رودخانه لنگرود زیباترین منظره‌ای است که من در ایران دیده‌ام». لنگرود دارای محله‌هایی به نام‌های:آنسرمحله، درویشانبر، درب مسجد، فشکالی محله، سوتال محله، در مسجد، کاسه‌گرمحله، قصاب‌محله، گشته مردخال، انزلی‌محله و راه‌پشته است که هر یک دارای اعتبار خاصی است. چاف و چمخاله که در پانزده کیلومتری لنگرود قرار دارد از جاذبه‌های گردشگری است و همانند دیگر بنادر دارای فعالیت‌های تجاری بوده که در حال حاضر بسیار محدود است. طبیعت مناسب سبب گردیده مردم لنگرود به کارهای کشاورزی علاقه‌مند باشند. از محصولات عمده لنگرود می‌توان انواع برنج، چای، مرکبات و صیفی‌جات را نام برد. همچنین صید ماهی در این شهر رایج است. در گذشته یکی از مراکز مهم تولید ابریشم از طریق پرورش کرم ابریشم (نوغان) بوده که در طی چندسال گذشته رو به افول نهاد.

روستاهای لنگرود

روستای پایین محله نالکیاشر

پایین محله نالکیاشر، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان دیوشل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۷ نفر بوده‌است.

روستای آبچالگی

آبچالگی، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا را به دلیل قرار گرفتن روی لیلاکوه بام لنگرود می نامند. هم‌اکنون پروژه سورتمه شهرستان لنگرود در این روستا در حال احداث می‌باشد. از سوغات این محل می‌توان به چای مرکبات و صنایع دستی نام برد.این روستا در دهستان دیوشل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۹ نفر بوده‌است.

روستای آخوندمحله

آخوندمحله ،روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان دیوشل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۷ نفر بوده‌است.

روستای آربولنگه

آربولنگه، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۳ نفر بوده‌است.

روستای آغوزچال

آغوزچال ،روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان لات لیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۵ نفر بوده‌است.

روستای آقاعلی‌سرا

آقاعلی سرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۷ نفر بوده‌است.

روستای آبدنگسر

ابدنگسر ، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان لات لیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۹ نفر بوده‌است.

روستای اترود

اترود، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۷ نفر بوده‌است.

روستای اتش سرا

آتش سرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان لات لیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن کمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای اربع گردن

اربع گردن، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان لات لیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷ نفر بوده‌است.

روستای اربه لانه بالا

اربه لانه بالا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان لات لیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای اسدسرا

اسدسرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱ نفر بوده‌است.

روستای اسماعیل سرا

اسماعیل سرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان دیوشل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۵ نفر بوده‌است.

روستای اشکال

اشکال،روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۷ نفر بوده‌است.

روستای آشیان

آشیان ، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۲ نفر بوده‌است.

روستای اکبرسرا

اکبرسرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۸ نفر بوده‌است.

روستای المان لنگه

المان لنگه،روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۵ نفر بوده‌است.

روستای انبلانسرا

انبلانسرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۱ نفر بوده‌است.

روستای باجی سرا

باجی سرا، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴ نفر بوده‌است.

روستای بارگلی

بارگلی، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷ نفر بوده‌است.

روستای بازارده گلباغ

بازارده گلباغ،روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان دیوشل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۰۲ نفر بوده‌است.

روستای بالاپاپکیاده

بالاپاپکیاده، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان چاف قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۳۲ نفر بوده‌است.

روستای بالاتنورود

بالاتنورود، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای بالاسالکویه

بالاسالکویه،روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش کومله که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان دریاسر قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۸۰ نفر بوده‌است.

روستای بالاشکرکش

بالاشکرکش، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان اتاقور قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۱ نفر بوده‌است.

روستای بالامحله نالکیاشر

بالامحله نالکیاشر، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش مرکزی که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در دهستان دیوشل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۹ نفر بوده‌است.

روستای بلوردکان

بلوردکان، روستایی از روستاهای لنگرود از توابع بخش اتاقور که در استان گیلان واقع شده است . این روستا در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهر املش واقع شده است.این روستا در دهستان لات لیل قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۴ نفر بوده‌است.

روستاهای لنگرود

 

 

شناسه خبر : 2780
تاریخ : 1401/5/20 10:55:23
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/mF4Npp
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #روستای دریاکنار #شهرستان لنگرود #دهستان گل سفید #دریاکنار

اخبار مرتبط

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.