به گزارش دریاکنار رئیس اداره ارتباط مردمی سازمان بیمه تامین اجتماعی البرز گفت: سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۲۰ نیز از دیگر روشهای ارائه خدمت غیرحضوری به بیمه شدگان تامین اجتماعی است.
مسئول ارتباطات مردمی سازمان بیمه تامین اجتماعی البرز شرایط و مراحل ثبت و دریافت کمک هزینه های بیمه را تشریح کرد.
پورتقی با بیان این که روند پرداخت کمک هزینههای سازمان بیمه تامین اجتماعی غیرحضوری شده است، گفت: بیمه شدگان میتوانند دستور پزشک و درخواست خود را در https://es.tamin.ir/b ثبت کنند و پس از تایید همکاران، مبلغ در تاریخ ۱۵ هرماه به حساب بیمه شده واریز می شود.
افزود: تمام بیمه شدگان میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی (eservices.tamin.ir) سوابق خود را رصد کنند، دستمزدهای پرداختی را ببینند و از چهل خدمت غیرحضوری دیگر بهرهمند شوند.
او میگوید: همکاران من در سامانه تلفنی ۱۴۲۰ به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی سوالات بیمه شدگان هستند.
رئیس اداره ارتباط مردمی سازمان تامین اجتماعی البرز گفت: سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۴۲۰ نیز از دیگر روشهای ارائه خدمت غیرحضوری به بیمه شدگان تامین اجتماعی است.
او در خصوص بیمه کارگران ساختمانی، میگوید: امیدوارم ساز و کاری ایجاد شود که همه کارگران ساختمانی شناسایی شوند و بتوانیم به صورت رایگان آنان را بیمه کنیم، اما اکنون ظرفیت و سهمیهای برای بیمه این قشر وجود ندارد.
پورتقی گفت: هرکسی که ادعای سابقه بیمه دارد و سابقه او موجود نیست میتواند ادعای خود را در ایگاه اینترنتی خدمات غیرحضوری تامین اجتماعی ثبت کند.
احیای سابقه بیمه تامین اجتماعی برای بازنشستگان
چنانچه بعد از بررسی های لازم موضوع ادعای سابقه بیمه شده در کمیته شعبه و کمیته استانی تأمین اجتماعی (در خصوص متقاضی بازنشستگی مثل شما) مورد تأیید قرار گیرد، میزان بدهی همراه با جرائم مربوطه به کارفرمای مربوطه اعلام و پس از پرداخت بدهی و یا قطعی شدن آن، سابقه مورد نظر به حساب بیمه شده معترض، در سیستم تأمین اجتماعی ذخیره می شود.
اگر شش ماه دیگر سابقه خود در پیمانکاری را احیا کنم می توانم پس از شش ماه با ۳۰ سال سـابقه بازنشسته شـوم؟
به گزارش کارگر ۲۴ به نقل از آتیه نو؛ کارفرما از بیمه کردن من خودداری می کرد و در نهایت بعد از پیگیری های زیاد، پیمانکار فقط شش ماه نسـبت به ارسال لیست و پرداخت حق بیمه من اقدام کرده است. با توجه به اینکه پیمانکاری مربوطه کماکان فعالیت دارد، اگر شش ماه دیگر سابقه خود در پیمانکاری را احیا کنم می توانم پس از شــش ماه با ۳۰ سال سـابقه بازنشسته شـوم؟
احمد فاضلی کارشناس تامین اجتماعی گفت: یکی از مقررات سازمان تأمین اجتماعی این است که اگر بیمه شده در گذشته در کارگاهی شاغل بوده و کارفرما تمام یا بخشی از حق بیمه او را پرداخت نکرده باشد، بیمه شده می تواند ضمن مراجعه به شعبه مربوطه تأمین اجتماعی که کارگاه مورد نظر در حوزه عملکرد همان شـعبه فعالیت دارد، به استناد بخشنامه (ادعای سابقه بیمه شدگان) با ارائه اسناد و مدارک مربوط به اشتغال خود، از جمله تعیین شروع و خاتمه پیمان در خصوص پیمانکاری ها اعتراض کند.
چنانچه بعد از بررسی های لازم موضوع ادعای سابقه بیمه شده در کمیته شعبه و کمیته استانی تأمین اجتماعی (در خصوص متقاضی بازنشستگی مثل شما) مورد تأیید قرار گیرد، میزان بدهی همراه با جرائم مربوطه به کارفرمای مربوطه اعلام و پس از پرداخت بدهی و یا قطعی شدن آن، سابقه مورد نظر به حساب بیمه شده معترض، در سیستم تأمین اجتماعی ذخیره می شود. البته موضوع ادعای سابقه طبق ماده ۱۴۸ قانون کار، قابل پیگیری در اداره تعاون کار و تأمین اجتماعی نیز خواهد بود.
اتباع خارجی متقاضی بیمه تامین اجتماعی بخوانند
اتباع خارجی متقاضی بیمه تامین اجتماعی بخوانندبیمه شدن افراد جدید از بین اتباع خارجی که بهصورت قانونی در ایران اشتغال دارند نیز مستلزم ارائه کد فراگیر اتباع خارجی است.
سازمان تامین اجتماعی طی اطلاعیهای به اتباع خارجی بیمهشده این سازمان و نیز اتباع خارجی متقاضی بیمه تأمین اجتماعی توصیه کرد هرچه سریعتر در زمینه دریافت کد فراگیر اتباع خارجی “کد فیدا” اقدام کنند.
سازمان تأمین اجتماعی طی اطلاعیهای به اتباع خارجی بیمهشده این سازمان و نیز اتباع خارجی متقاضی بیمه تأمین اجتماعی توصیه کرد هرچه سریعتر در زمینه دریافت کد فراگیر اتباع خارجی “کد فیدا” اقدام کنند.
محمد محمدی؛ معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه کد فیدا در واقع جایگزین شماره ملی اتباع خارجی مقیم ایران است، گفت: افراد و اتباع سایر کشورها برای انجام امور اداری و فعالیتهای اقتصادی و نیز بهرهمندی از برخی خدمات بهداشتی و آموزشی، بانکی و بیمهای نیاز به داشتن کد فراگیر دارند، در واقع کد فراگیر اتباع خارجی که اصطلاحاً به آن فیدا یا شماره اختصاصی اتباع نیز گفته میشود، شمارهای ۱۲رقمی است که جایگزین شماره ملی اتباع خارجی مقیم ایران میشود و با داشتن آن میتوانند بهصورت قانونی از برخی از خدمات و امکانات بهرهمند شوند.
محمدی با اشاره به اینکه اتباع خارجی که بهصورت قانونی در ایران ساکن و شاغل هستند برای بهرهمندی از بیمه تأمین اجتماعی نیازمند داشتن کد فیدا هستند، افزود: نامنویسی و تخصیص شماره بیمه تأمین اجتماعی به اتباع خارجی شاغل قانونی در ایران، مستلزم ارائه شماره اختصاصی فیداست و ازآنجا که فرآیند شناسایی و احراز هویت اتباع خارجی براساس اطلاعات هویتی متصل به شماره اختصاصی فیدا بهصورت مکانیزه صورت میپذیرد، بنابراین کلیه اتباع خارجی که در زمان حاضر بیمهشده این سازمان و فاقد شماره اختصاصی ۱۲رقمی فیدا هستند، لازم است برای پیشگیری از ایجاد وقفه در ارائه خدمات درمانی و سایر حمایتهای مقرر در قانون تأمین اجتماعی، با مراجعه به سامانه اینترنتی kanoonnobat.ir و دریافت نوبت، به دفاتر خدمات اقامت و اشتغال اتباع خارجی مراجعه و هرچه سریعتر در مورد انجام مراحل مربوط به صدور کد فیدا اقدام کنند.
وی تصریح کرد: بیمه شدن افراد جدید از بین اتباع خارجی که بهصورت قانونی در ایران اشتغال دارند نیز مستلزم ارائه کد فراگیر اتباع خارجی است.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی گفت: در مورد اخذ کد فیدا برای اتباع خارجی که بیمهشده تأمین اجتماعی بوده و فوت کردهاند و برقراری مستمری بازماندگان برای خانواده آنان نیز هماهنگیهای لازم با مراجع ذیربط جهت دریافت کد فیدا بهصورت مکانیزه صورت پذیرفته است و برای تخصیص شماره اختصاصی کد فیدا جهت افراد فوتشده لازم است کلیه اسناد و مدارک هویتی مربوطه (گذرنامه، اقامت، مجوز اشتغال به کار و روادید) توسط افراد خانواده متوفای اتباع خارجی تهیه و به شعبه تأمین اجتماعی ذیربط ارائه شود تا پس از انجام بررسیهای لازم نسبت به دریافت کد فیدا و ارائه خدمات قانونی به آنان اقدام شود.
نظرات
0