با حضور روسای کمیسیون مشترک دو کشور و هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و قطر در اصفهان طی توافقاتی، سند تفاهم نامه کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و قطر در اصفهان براساس پیگیری موارد زیر امضا شد:
تشکیل کارگروه مشترک تجاری بین دو کشور، تاسیس مراکز تجاری بین بخش های خصوصی کشور، استقرار وابسته بازرگانی در سفارتخانه های دو کشور در تهران و دوحه، استفاده از بندرگاه های دو کشور برای توسعه صادرات و واردات کالا، همکاری اتاق های بازرگانی و تشویق بخش خصوصی دو کشور برای سرمایه گذاری مشترک و همچنین بررسی راهکارهای مناسب برای تسهیل این توافق، توافقات سودمند برای توسعه همکاری ها در حوزه های برق، آب و فاضلاب و گاز، توافقات سودمند در ارتباط با توسعه همکاری ها در زمینه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از جمله برگزاری هفته فرهنگی و ترویج صنایع و هنرهای سنتی در اصفهان، همکاری در زمینه تولید نیازمندی های دارویی و تجهیزات پزشکی طرف قطری در ایران و تشویق بخش خصوصی دو کشور در این زمینه، توافق برای امضای یک سند همکاری در حوزه آموزش عالی و پژوهش های علمی، توافق برای استفاده طرف قطری از امکانات بندری و راه آهن ایران برای ترانزیت و حمل و نقل کالا، توافقات گسترده در زمینه ارتباطات، فن آوری اطلاعات و حفاظت و تعمیر کابل های فیبر نوری (زیردریایی)، توافقات در زمینه کشاورزی شامل استفاده از تجربیات و دانش فنی در حوزه های زراعی، دامی و شیلات، توافقات در زمینه محیط زیست و استفاده از تجربیات و دانش ایران در این حوزه ها، توافق در زمینه اعزام نیروی کار ایران به قطر و تشکیل کارگروه مشترکی برای این منظور، توافق برای انعقاد و موافقت نامه معاضدت حقوقی دو جانبه از جمله توفقات مندرج در این سند همکاری است.
رضا اردکانیان وزیر نیرو و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی و نمایندگانی از وزارتخانه های امور خارجه، اقتصاد و دارایی، صمت و کشور نیز از سمت ایران در این دیدار همچنین علی بن احمد الکواری وزیر بازرگانی و صنایع دولت قطر و همچنین رییس اتاق بازرگانی در راس هیئتی حضور داشتند.
گزارش وضعیت فعلی قطر در مسیر پذیرائی از کاروانهای شرکت کنندگان جام جهانی :
حدود دو سال قبل از شروع جام جهانی ، قطر هتل های مجلل خود را به عنوان یکی از برجسته ترین جنبه های میزبانی جام جهانی فیفا در سال 2022 به بازار عرضه کرده است ، اما محدودیت های مربوط به ویروس جدید کرونا و انبوه املاک و مستغلات این بخش را تهدید می کند ؟
علاوه بر عدم حضور گردشگران خارجی به دلیل ویروس ، محدودیت های سفر پرونده استخدام را در زمانی که بخش مهمان نوازی و خدمات در حال گسترش و رشد است ، تا از طرفداران مهمترین رویداد فوتبال در جهان آماده شود. یک مقام سابق در یک گروه هتلداران در قطر به خبرگزاری فرانسه گفت که آماده سازی "دشوار" شده است و کارمندان به سطح آموزش مناسب نرسیده اند تا اطمینان حاصل کنند که آماده ارائه به موقع بهترین خدمات هستند و از "نگرانی" در این زمینه صحبت می کنند.جایی که تعداد کارگران خارجی دراین کشور حدود 333 هزار نفر است.
قطر امیدوار بود قبل از سال 2022 با تشویق مسافران ترانزیتی خطوط هوایی قطر برای گذراندن تعطیلات کوتاه در این امیرنشین ، بخش مهمان نوازی را گسترش دهد. با این حال ، این پیشنهاد در حال حاضر فعال نیست. قطر انتظار دارد در ماه های منتهی به رویداد بزرگ جام جهانی و بعد از آن ، حدود 1.5 میلیون نفر ازبازیهای جام جهانی دیدن كنند.
به نظر می رسد بهبود این وضعیت در آینده نزدیک امکان پذیر نیست زیرا محدودیت های شدید ورود به قطر تا ژانویه تمدید شده است ، این بدان معناست که هتل ها احتمالاً بیش از 50 درصد نرخ اشغال برای سال 2020 پیش بینی شده توسط شرکت خدمات املاک و مستغلات را دربرگیرد
با وجود این ، قطر هنوز در نظر دارد تا سال 2022 تعداد اتاق های هتل خود را از 28،000 به حدود 45،000 اتاق خود برساند ، این امر هتل ها را برای دستیابی به سود زیاد دشوار می كند. قطر قصد خود را برای داشتن حداکثر 84000 اتاق هتل اعلام کرده است. پیش بینی می شود که اقامت در کشتی های تفریحی و در آپارتمان های هتل و خانه های شخصی نقش بیشتری در میزبانی از هواداران فوتبال در طول جام جهانی نسبت به مسابقات قبلی جام جهانی داشته باشد.
مقامات دوحه می گویند 16 هتل شناور نیز ساخته می شود که حدود 1600 اتاق اضافی را فراهم می کند زیرا فقط 10 درصد هتل های قطر سه ستاره و 56 درصد آنها پنج ستاره هستند.
اما تا قبل از به صدا درآمدن سوت جام جهانی قطر، کنگان چقدر وچگونه می تواند مفید وموثر باشد ؟!
"بندر کنگان هدف سرمایه گذاران قطری در حوزه گردشگری دریایی + تصاویر"/https://www.pmo.ir/fa/news/49305/%D8%A8
شهرستان کنگان که عنوان قطب انرژی را یدک می کشد و با فاصله حدود 200 کیلومتری باقطر و قرار گرفتن در مسیر و مفصل و اتصال سه استان بزرگ جنوبی ایران بعلاوه سایر شزایط محیطی و جغرافیائی و تجارب بازرگانی وتجارتی با قطر می تواند بعنوان منطقه ی با ظرفیت بالا در راستای عملیاتی ساختن آن تفاهم و همچنین بهره گیری از فرصت ایجاد شده نقش مثبت سرشاری درجذب منافع مادی و فرهنگی برای شهروندان ساکن و هم استانی های وحتی هموطنان گرامی فراهم کند اما به شرطی که در معرفی شهرستان و طراحی یک برنامه ی منسجم و دقیق مسئولین محلی پتانسیل موجود را بمعرض بروز و شکوفائی رسانده و امکانات سنجی وشیوه های موثر نقش آفرینی لازم را به موقع گسترش دهند.
عبدالمجید اورا
فرهیخته عرصه رسانه و مطبوعات
نظرات
0