گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
۱۲۲ طرح صنعتی در مسیر بهره‌برداری؛ ایجاد ۴۴۰۰ شغل جدید در بوشهر
با صدور ۶۳۶ جواز تأسیس صنعتی در استان بوشهر و پیشرفت چشمگیر ۱۲۲ طرح صنعتی با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، چشم‌انداز روشنی برای توسعه صنعتی استان ترسیم شده است. این طرح‌ها در صورت بهره‌برداری تا سال آینده، ۴۴۰۰ شغل جدید ایجاد کرده و بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه را وارد چرخه تولید می‌کنند.

در قالب برنامه «دوشنبه‌های پاسخگویی»، نشست شفاف‌سازی و ارائه عملکرد اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر، صبح دوشنبه با حضور مهندس مهدی صفوی برگزار شد. در این نشست، مدیرکل صمت ضمن تشریح اقدامات انجام‌شده، چالش‌ها و برنامه‌های آتی این نهاد، به پرسش‌های عمومی و تخصصی نیز پاسخ داد.

صدور مجوزهای صنعتی و صنفی؛ 

مهندس صفوی با تاکید بر تغییرات ساختاری در فرآیند صدور مجوزها گفت: امروز تمامی فرآیندهای صدور جواز تأسیس صنعتی و پروانه کسب صنفی، کاملاً الکترونیکی شده‌اند و در بسیاری موارد حتی نیازی به مراجعه حضوری نیست. وی با اشاره به تسهیل فرایندها افزود: در صورت تکمیل مدارک، جواز تأسیس صنعتی در یک روز صادر می‌شود. همچنین پروانه‌های صنفی نیز ظرف مدت حداکثر یک هفته، توسط اتحادیه‌ها و اتاق‌های اصناف صادر می‌شود.

صفوی به رشد مشارکت در مزایده‌های معدنی اشاره کرد و گفت: در گذشته، حضور در مزایده‌ها دشوار بود اما امروز با پیگیری‌های انجام‌شده، شرایط تسهیل شده و بهره‌برداران بیشتری می‌توانند وارد چرخه معادن شوند. 

ایشان افزود: واگذاری معادن پس از بررسی‌های فنی، مالی و اهلیت‌سنجی انجام می‌شود.

 ۹۰ درصد مصوبات کارگروه تولید اجرایی شد

یکی از بخش‌های مهم نشست به عملکرد کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اختصاص یافت. صفوی اعلام کرد: سال گذشته ۷۱ جلسه این کارگروه برگزار شد، ۵۸۰ پرونده بررسی و ۶۲۰ مصوبه تصویب شد که از این میان، ۵۵۱ مورد (نزدیک به ۹۰ درصد) اجرایی شده‌اند.

وی افزود: مشکلات رایج بنگاه‌ها شامل تأمین مالی، تعهدات بانکی، مالیات و زیرساخت‌هاست که با حضور نمایندگان دستگاه‌های نظارتی، اجرایی و بانک‌ها، در همین جلسات رفع می‌شود.

۱۲۲ طرح صنعتی در آستانه بهره‌برداری با اشتغال‌زایی ۴۴۰۰ نفر

بر اساس آمار اعلام‌شده، تا کنون ۶۳۶ جواز تأسیس صنعتی در استان بوشهر صادر شده که از این میان، ۱۲۲ طرح با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در مرحله نهایی قرار دارند. صفوی گفت: در صورت بهره‌برداری این طرح‌ها تا سال آینده، بیش از ۴۴۰۰ شغل جدید ایجاد خواهد شد و حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری وارد چرخه تولید می‌شود.

در حال حاضر، استان بوشهر ۵۷۸ پروانه بهره‌برداری صنعتی با مجموع سرمایه‌گذاری ۶۷ هزار میلیارد تومان و اشتغال بیش از ۱۸ هزار نفر دارد.

صفوی با اشاره به ۶۰۰۰ واحد صنفی فعال در استان گفت: در حوزه اصناف، ۹۹ اتحادیه داریم که برای ارتقای کارآمدی برخی از آن‌ها در حال ادغام هستند. یکی از اقدامات نوآورانه، صدور پروانه کسب برای ماشین‌آلات سیار مانند بیل و لودر بوده که ۱۱۲۴ مورد در سال گذشته انجام شده است. وی هدف این طرح را رصد و کنترل مصرف سوخت و جلوگیری از تخلفات اعلام کرد.

پشتیبانی از فرش‌بافان و توسعه اشتغال خانگی

مدیرکل صمت با اشاره به حمایت از صنعت فرش دستباف گفت: سال گذشته به ۳۸۹ مورد تسهیلات در قالب مستقل، پشتیبان و تبصره ۱۸، مجموعاً ۷۶ میلیارد تومان اختصاص دادیم که منجر به اشتغال‌زایی برای ۸۷۴ نفر شد. وی از ظرفیت‌های شهرستان‌هایی چون دشتی، دشتستان و گناوه در تولید فرش‌های نفیس یاد کرد.

 ۳۰ نمایشگاه سالانه در استان؛ تقویت شبکه پخش و تأمین کالا

برگزاری نمایشگاه‌های فروش بهاره، پاییزه، ماه رمضان و عید از دیگر اقدامات صمت بود که به گفته صفوی، هم به نفع مردم است و هم در راستای حمایت از اصناف انجام می‌شود. وی افزود: نمایشگاه‌های ما با همکاری اتاق اصناف برگزار می‌شود تا فروش مستقیم و با تخفیف واقعی صورت گیرد.

همچنین وی به نقش شرکت‌های پخش در دوران بحران اشاره کرد و گفت: در جنگ ۱۲روزه اخیر، به دلیل عملکرد خوب شبکه پخش و ۲۲۰ عضو فعال انجمن پخش استان، هیچ کمبود کالای اساسی نداشتیم. 

برگزاری میزهای کالایی با محوریت خرما، گوجه فرنگی و محصولات پتروشیمی از دیگر برنامه‌های سالانه استان بود. صفوی اظهار داشت: این میزها با حضور مسئولان کشوری و در کنار نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های تخصصی، به‌صورت هدفمند مشکلات تولید و صادرات را بررسی می‌کنند

ایشان در ادامه افزود: استان بوشهر به‌عنوان یکی از استان‌های مهم اقتصادی کشور، نقش مؤثری در صادرات غیرنفتی ایفا می‌کند. پتروشیمی، میعانات گازی، سیمان و کلینکر، انواع ماهی و میگو، سنگ گچ و سبزیجات و صیفی‌جات از مهم‌ترین اقلام صادراتی این استان به شمار می‌روند. بخش قابل‌توجهی از این صادرات، به‌ویژه محصولات کشاورزی و دریایی، از طریق بندر دیر به کشور قطر انجام می‌شود.

کشورهای هدف صادراتی استان بوشهر شامل امارات متحده عربی، چین، هند، روسیه، ترکیه، سریلانکا، ژاپن، مالزی و تایلند هستند. این تنوع بازار صادراتی، نشان از ظرفیت بالای تولید و مزیت‌های رقابتی استان دارد.

در زمینه واردات نیز، استان بوشهر ارتباط تجاری فعالی با کشورهای چین، امارات متحده عربی، پاکستان، هند، برزیل، عراق، ترکیه، عمان، قطر و بنگلادش دارد و اقلام مختلفی از کالاهای اساسی، صنعتی و مصرفی از این کشورها وارد می‌شود.

در کنار نقش‌های تجاری، حوزه نظارت و بازرسی بازار نیز از مسئولیت‌های مهم و گاه چالشی سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان است. با توجه به مطالبات عمومی در خصوص رعایت قیمت‌های مصوب و کیفیت مطلوب کالاها در بازار، بازرسی‌های روزانه و مستمر از واحدهای صنفی انجام می‌شود. این بازرسی‌ها هم به‌صورت موردی و هم از طریق گشت‌های مشترک با تعزیرات حکومتی، اماکن نیروی انتظامی و سایر نهادها صورت می‌گیرد.

سامانه ۱۲۴ نیز به‌عنوان پل ارتباطی بین مردم و نهادهای نظارتی در خدمت شهروندان است تا گزارش‌ها و شکایات خود را در اسرع وقت ثبت و پیگیری کنند. این اقدامات در ایام بحرانی و پیک مصرف تشدید می‌شود و حتی در ایام تعطیل، تیم‌های بازرسی در دو نوبت صبح و عصر در سطح بازار حضور دارند.

 

شناسه خبر : 21342
تاریخ : 1404/4/9 10:46:20
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/BTn38x
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #صمت #مهدی صفوی #دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.