مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر در نشست خبری با اصحاب رسانه و با حضور مدیران فرهنگی استان به تشریح درباره اولویتهای فرهنگی استان پرداخت. وی در این نشست، به بررسی مسائلی مانند تأثیر هویت و خانواده بر فرهنگ جامعه، نقش رسانههای مختلف در ترویج ارزشها و فرهنگ اسلامی و تأثیر آنها بر جامعه و همچنین اهمیت ترویج اقتصاد فرهنگ و هنر در انسجام اجتماعی پرداختند و همچنین مسیر برنامه های فرهنگی را برای سال 1402 تشریح کردند.
ایشان ابتدا بیان کردند: که در فرهنگ اسلامی، خانواده به عنوان یک عنصر مهم و اساسی در تربیت نسلهای آینده و حفظ ارزشهای اسلامی شناخته شده است. بنابراین، میتوان گفت که ترویج و حفظ فرهنگ اسلامی در خانواده، یکی از الویتهای فرهنگی در استان بوشهر و حتی در سطح کشور است. که فرایند ورود برای این مسئله ترویج ازدواج و آسان گیری امر ازدواج یکی از راهکارها می باشد.
عبدالرحیم افروغ راجع به اولویت فرهنگی در باب انسجام اجتماعی و هویت بیان داشت: هویت به ترویج و حفظ فرهنگ، ارزشها، باورها و رفتارهایی که به عنوان بخشی از هویت یک جامعه، گروه یا فرد، شناخته میشود، اشاره دارد. در واقع، فرهنگ و ارزشها به عنوان پایهای از هویت یک جامعه، نقش بسیار مهمی در حفظ انسجام اجتماعی دارند.
به عنوان مثال، آداب و سنن، بافت سنتی هر شهر یا خلیج فارس هویت ما را شکل داده که استفاده از این فرصتها برای همکاری و همفکری در جامعه، میتواند به تقویت ارتباطات اجتماعی و حفظ انسجام اجتماعی کمک کند.
وی در ادامه سخنان خود در باب روایت رسانه اظهار کرد: روایت رسانه به عنوان یکی از ابزارهای ارتباطی، میتواند نقش بسیار مهمی در حفظ و ترویج فرهنگ جامعه داشته باشد. اولویت فرهنگی در باب روایت رسانه به معنای ترویج و حفظ این هویت و ارزشها و باورهای آن است.
علاوه بر این، رسانهها میتوانند در ترویج فرهنگ صلح و همدلی نقش مهمی داشته باشند. با انتشار خبرها و مطالب مرتبط با صلح و همدلی، رسانهها میتوانند برای ترویج این فرهنگها و حفظ آنها در جامعه کمک کنند.
به گفته مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مهم ترین اولویت فرهنگی در سال جدید تقویت اقتصاد فرهنگ و هنر می باشد.
ایشان افزود: ترویج اقتصاد فرهنگ و هنر، میتواند به افزایش سطح رفاه جامعه کمک کند. همچنین، ترویج فرهنگ کارآفرینی و اقتصادی میتواند به توسعهی بخش خصوصی و افزایش شغلهای جدید کمک کند.
در ادامه نشست مدیران فرهنگی استان و اصحاب رسانه به بحث و گفتگو درباره اولویت های فرهنگی و نقطه نظرات خود پرداختند.
▪️ دکتر محمد مدرسی, (رئیس دانشگاه خلیج فارس) در باب اولویت های فرهنگی یادآور شد: هم اندیشی و هم فکری در برنامه ریزی فرهنگی به معنای همکاری و تعامل بین افراد و گروه های مختلف در جهت توسعه فرهنگی است. این روش در برنامه ریزی فرهنگی به دلیل اهمیت آن در ایجاد هماهنگی و هم زمانی در اجرای برنامه ها، افزایش شفافیت و شناخت مسائل فرهنگی، افزایش مشارکت جامعه و حفظ هویت فرهنگی و بومی سازی برنامه ها بسیار مهم است.
مدرسی افزود: بایستی به حوزه فرهنگ در تمام فعالیت های اقتصادی توجه شود و ایشان به ضرورت توجه به فرهنگ و اقتصاد در زندگی اجتماعی و فرهنگی جامعه، تأکید کرد.
وی بیان کرد: که باید با توجه به شرایط فعلی جامعه، با تاکید بر عامل بودن وتلاش برای گفتگو و با نسل امروزی باید در اولویت قرار گیرد.
▪️ سمیه رسولی،( مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر) در ادامه نشست گفت: نشست هم اندیشی و هم فکری می تواند به عنوان یک روش موثر در برنامه ریزی فرهنگی این استان مورد استفاده قرار گیرد. با این روش، افراد و نهاد های مختلف می توانند با همکاری و تعامل، نیاز ها، مشکلات و فرصت های فرهنگی استان را شناسایی کرده و برنامه هایی را برای توسعه فرهنگی و پاسداری از هویت فرهنگی استان ارئه دهند و همچنین ایشان درخواست برای تقویت حوزه فرهنگی در مناطق کم برخوردار را بیان داشتند.
▪️ حجت الاسلام محدرضا اسماعیل پور،(مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان بوشهر) بیان کرد:
از دیگر موضوعاتی که در راستای حفظ فرهنگ اسلامی در راستای اولویت های فرهنگی خانواده میتوان به آن اشاره کرد، توجه به نقش زن در خانواده است. در فرهنگ اسلامی، زن به عنوان ستون اصلی خانواده و مادر تربیتکننده فرزندان شناخته شده است. بنابراین، ترویج فرهنگ احترام به زن در خانواده و تقویت نقش زن در تربیت فرزندان، مهم و ضروری است.
▪️ در ادامه نشست حیدر راهب، (مدیر کل کتابخانه های عمومی استان بوشهر) به اهمیت هم فکری و هم اندیشی در برنامه ریزی فرهنگی پرداخت و عنوان کرد:
ساز و کار مسائل اولویت های فرهنگی مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری، اقدامات و عملیات و نظارت می باشد. بواقع افزایش مشارکت جامعه در برنامه ریزی فرهنگی با فعال سازی نهادهای مختلف، مردم و دستکاه های اجرایی میسر می شود.
در پایان نشست، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر به ضرورت همکاری بین دستگاههای فرهنگی و ارشادی با دستگاههای دیگر دولتی و همچنین با اصحاب رسانه، تأکید کرد. وی بیان کرد که با توجه به شرایط فعلی جامعه، همکاری بین این دستگاهها، بسیار حائز اهمیت است و باید به منظور ترویج فرهنگ اسلامی و تحقق اولویتهای فرهنگی در استان پیگیری گردد.
نظرات
0