گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
دبیر شورای اطلاع رسانی دولت:
روابط‌عمومی‌ها دروازه‌بانان افکار عمومی‌اند / سلامت، پرضریب‌ترین حوزه خبری کشور است
دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با تأکید بر جایگاه راهبردی روابط‌عمومی‌ها در ساختار مدیریتی کشور، گفت: روابط‌عمومی، نقش دروازه‌بان را در هر سازمان ایفا می‌کند و حتی اگر همه بحران‌ها را مدیریت کند اما یک خطا از زاویه بسته داشته باشد، به‌منزله شکست کل سازمان تلقی می‌شود.

به گزارش دریاکنار و نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمد گلزاری عصر امروز یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ماه در اجلاس مدیران روابط عمومی دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در ستاد وزارت بهداشت با بیان اینکه روابط‌ عمومی‌ها همواره کمترین امکانات و بیشترین فشار را تحمل می‌کنند، تصریح کرد: فعالان این عرصه به‌صورت ۲۴ ساعته، پیوسته درگیر فعالیت حرفه‌ای هستند، اما در نظام ساختاری کشور برای آنان جایگاه مشخص و تعریف‌شده‌ای در نظر گرفته نشده است. با این حال، بار اصلی ارتباط با جامعه و افکار عمومی بر دوش آنان قرار دارد. از این رو، جا دارد به همه فعالان روابط‌عمومی خسته‌نباشید و خدا قوت بگوییم.

وی با اشاره به مشکلات ساختاری روابط‌عمومی‌ها، افزود: تا زمانی‌که نظام حکمرانی و ارتباطی ما به شناخت دقیق و علمی از افکار عمومی نرسد، چالش‌های ساختاری روابط‌عمومی‌ها برطرف نخواهد شد. روابط‌عمومی‌ها بارها اعلام کرده‌اند که ساختار اداری‌شان با وظایف واقعی‌شان همخوان نیست و ما باید این پیام را جدی بگیریم.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت همچنین با اشاره به دشواری‌های موجود در حوزه سلامت و اطلاع‌رسانی مرتبط با آن اظهار کرد: سلامت، پرضریب‌ترین حوزه خبری کشور است و به‌واسطه حساسیت ذاتی‌اش، بیشترین نگرانی را در جامعه ایجاد می‌کند. بیشتر خبرهای حوزه سلامت، ماهیت منفی دارند و همین امر باعث شده روایت خدمات مثبت و دستاوردهای علمی و اجرایی در این حوزه کمتر به چشم آید.

گلزاری تصریح کرد: سلامت، جزو معدود حوزه‌هایی است که به‌طور مستقیم با جان مردم سر و کار دارد؛ از امنیت غذایی تا دارو، تغذیه، خدمات بهداشتی و درمانی. در این میان، وقتی یک آسیب کوچک به مردم گزارش می‌شود، بلافاصله در افکار عمومی بازتاب پیدا می‌کند، اما خدمات گسترده و فداکارانه، آن‌چنان که باید، روایت نمی‌شود.

وی به اهمیت جریان‌سازی در این عرصه، اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه‌های خارجی برنامه منظم برای اطلاع‌رسانی علمی و قابل‌فهم در حوزه سلامت دارند و گزارش‌های متعدد درباره ویتامین‌ها، مکمل‌ها و یافته‌های پزشکی منتشر می‌کنند اما ما در این زمینه ضعف جدی داریم و باید در حوزه روایت خدمات و تولید محتوا برای افکار عمومی فعال‌تر باشیم.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت گفت: یکی از چالش‌های تاریخی کشور، غلبه نگاه مهندسی در مدیریت است، در حالی که اگر به مباحث علوم انسانی در فرآیند مدیریت توجه بیشتری می‌شد، مسیر توسعه نیز انسانی‌تر و متعادل‌تر طی می‌شد.

گلزاری با بیان اینکه در دولت با سطوح و دسته‌های مختلف مدیریتی روبه‌رو هستیم، یادآور شد: گاهی افراد موفق در حوزه‌هایی نظیر پزشکی، وقتی در منصب اجرایی قرار می‌گیرند، به‌دلیل عادت به موفقیت‌های لحظه‌ای، ممکن است فرآیندها را نپذیرند. همین موضوع، کار روابط‌عمومی‌ها و بخش‌های ارتباطی را دشوارتر می‌کند.

وی در ادامه اظهار کرد: امروز رسانه ملی، به‌ویژه صدا و سیما، باید نقش جدی‌تری در حوزه تصویرسازی از نظام سلامت ایفا کند. چطور در حوزه سرگرمی، شاهد چندین سریال خارجی موفق با محوریت پزشکی هستیم، اما خود ما در تولید محتوای متفاوت و اثرگذار برای نمایش خدمات بیمارستانی و سلامت موفق عمل نکرده‌ایم؟ باید از همین امروز برای جشنواره فیلم فجر برنامه‌ریزی کنیم و فیلمی تولید کنیم که پیام اصلی آن سلامت باشد؛ نه سفارشی، بلکه واقعی، اثرگذار و برنده جوایز از نگاه مردم و داوران.

گلزاری با اشاره به اهمیت روایت تصویری در ارتقای جایگاه نظام سلامت گفت: پیش از کرونا، تصویر پزشکان در افکار عمومی دچار افت شده بود، اما خدمات فداکارانه‌ای که جامعه پزشکی در دوران همه‌گیری ارائه داد، جایگاه آنان را ارتقا داد. این ارتقا اما یک اتفاق لحظه‌ای بود و نیازمند تثبیت از مسیر روایت‌سازی حرفه‌ای و تصویرسازی مستمر است.

وی تأکید کرد: اگر این روایت‌های جدید ساخته نشوند، جریان اخبار منفی و حوادث بیمارستانی بار دیگر تصویر نظام سلامت را دچار خدشه خواهد کرد. در حالی‌که مردم همچنان در ذهن خود، تصویری ویژه از شهدای سلامت دارند و این تصویر باید حفظ و بازتولید شود.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت با تأکید بر نقش کلیدی دانشگاه‌ها، سینما و رسانه‌های استانی در روایت دستاوردها و خدمات سلامت، گفت: این مأموریت، صرفاً اطلاع‌رسانی نیست بلکه بازسازی افکار عمومی است. ما باید مفاهیم سلامت و عدالت را مثل ادبیات آموزش و فرهنگ، به یک نهضت ملی تبدیل کنیم.

گلزاری به تعامل با رسانه‌ها و فلسفه آیین‌نامه مصوب هیات وزیران در آبان ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: نگاه دولت، شکایت از رسانه نیست حتی در مواردی که شکایت حقوقی مطرح شده، موضوع از حوزه حقوق شهروندی فراتر نرفته و هیچ دستگاهی نباید بدون مستندات وارد فرآیند برخورد با رسانه‌ها شود. اساس تعامل ما، گفت‌وگو و اصلاح است.

وی با تأکید بر اینکه «نظام سلامت نیاز به مشارکت رسانه‌ها در همه سطوح دارد»، گفت: فلسفه حضور نمایندگان دستگاه‌ها در فرایندهای تصمیم‌گیری دقیقاً همین است که لبه افکار عمومی مدیریت شود. چه در سازمان‌های استانی، چه در رسانه ملی، ما نیازمند طراحی شبکه‌ای ارتباطی هستیم که با صدای معتبر و مورد اعتماد جامعه همراه باشد.

دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت در پایان گفت: صدا و سیما، صدای رسمی کشور است اما نباید تنها صدا باشد. اگر به سمت برنامه‌محوری نرویم و از ظرفیت استان‌ها، دانشگاه‌ها و وزارت اطلاعات استفاده نکنیم، در طراحی این شبکه ملی ارتباطی ناکام خواهیم ماند. ما برای تحقق اهداف کلان نظام سلامت، به یک شبکه سه‌وجهی قوی و هوشمند نیاز داریم که رسانه، دانشگاه و دستگاه‌های اجرایی را به هم متصل کند.

شناسه خبر : 20761
تاریخ : 1404/2/29 08:26:48
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/nZuaux
نویسنده خبر :
X

🔶سهیلا سلطانی
🔹 روزنامه نگار | مدرس
🔹 کارشناسی ارشد مدیریت دولتی  دانشگاه هرمزگان
🔹 لیسانس اقتصاد دانشگاه خلیج فارس
🔹 سردبیر  دریاکنار
🔹 کاندیدای ششمین دوره شورای شهر بوشهر
🔹 عضو صندوق هنر وزارت ارشاد
🔹 عضو هیات موسس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 
 
برچسب ها #محمد گلزاری #شورای اطلاع‌رسانی دولت #روابط‌عمومی‌

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.