گلچینی از فرهیختگان عرصه اطلاع رسانی بوده که در توسعه آگاهی عمومی ایفای نقش می نمایند
اخبار فوری
آخرین اخبار
برای راه اندازی و بهره برداری از تصفیه خانه های صنعتی باید از روش آزمون و خطا فاصله گرفت
علیرغم پیشرفت تکنولوژی و صنعتی شدن برخی کشورها متأسفانه کشور ما در برخی صنایع اقتصادی رشد چشمگیری نداشته است.

این موضوع نه تنها در تحقیقات و شناسایی تکنولوژی‌های جدید بلکه در اجرای طرح‌های صنعتی و خاصه محیط زیستی هم دیده می‌شود. تا آنجا که اگر طرح‌هایی هم در این حوزه و حفظ منابع آبی زیرزمینی به سرانجام رسیده، بازدهی چندانی نداشته است.

اجازه دهید اندکی درباره راه اندازی تصفیه خانه‌های صنعتی و به روز جهت جلوگیری از اتلاف و بحران آب و آسیب های زیست محیطی صحبت کنیم. 

در حال حاضر استان بوشهر با مرکزیت شهرستان بوشهر و شهرستانهای نزدیک به مرکز با جمعیتی حدودا ۵۰۰ هزار نفره و متوسط استفاده آب روزانه هر شخص ٢٠ لیتر آب، روزانه 10/000/000 لیتر پس آب روانه فاضلاب می‌کند که اگر به صورت اصولی بجای جاری کردن این حجم از فاضلاب در چاه‌ها یا روان کردن آن در زمین‌های لم یزرع یا دریا- که خود آسیب‌های شدید زیست محیطی را به دنبال دارد- تصفیه خانه‌هایی را بین شهرستان‌های آن راه‌اندازی کنیم و تصفیه اصولی و بهداشتی صورت گیرد، لااقل می‌توان روزانه حدود 8/000/000 لیتر آب تصفیه شده و کود جهت مصارف کشاورزی در اختیار کشاورزان عزیز قرار داد که دیگر نیازی به حفر چاه‌های عمیق و خرید کودهای شیمایی نداشته باشند. این تنها یک چهره از ده‌ها چهره این امر مهم است.

تامین بودجه این طرح عظیم و سود‌آور مستلزم حمایت مسئولان ذیربط و ورود سرمایه‌گذاران خصوص ی و مشارکت نهادها و شرکت‌های بین‌المللی است.

در اندیشه این امر ضروری، نمی‌توان از آسیب‌های زیست محیطی صنایع بزرگ غافل شد.

صنایع عظیم آب بر متعددي در کشور مشغول به کار هستند که با وجود

خلیج همیشه فارس و دریای خزر، به صورت غیر اصولی در استان‌های کویری بنا نهاده شده‌اند. این صنایع نه تنها بسیار آب بر هستند بلکه آسیب‌های فراوانی در راستای تأمین آب شرب جامعه و بهره برداری غیر اصولی آب‌های زیرزمینی به محیط زیست وارد می‌کنند.

اگر این کارخانجات عظیم را کنار دریا بنا نهاده بودند جهت تأمين آب مورد نیاز آن‌ها لازم نبود بیش از حد آب شرب یا کشاورزی را مصرف کنند. چه بسا همجواری این صنایع و دریا سبب تصفیه آب دریا و تولید برق خانگی می‌شد و این مهم رونق کشاورزی و صنعت را در پی داشت و شهرها چنین متراکم و روستاها کوچک و کوچک‌تر نمی‌شدند.

برای چنین امر مهمی و صنعتی شدن، دولت‌ها باید طبق اصول پیش روی کنند و از روش آزمون و خطا فاصله بگیرند و آن را سرلوحه عملیات‌های اجرایی خود قرار ندهند تا نه تنها باعث هدررفت انرژی و منابع عظیم و ثروت ملی نشوند بلکه به اهدافی که کشورهای صنعتی به آن دست یافته‌اند نزدیک شوند.

 امید است که دولت محترم به صورت ویژه نسبت به این تحقق پیشرفت همه جانبه کشور اهتمام ورزد.

محمدحسین ماحوزی

دیار نخل و دریا استان بوشهر

شناسه خبر : 4378
تاریخ : 1401/9/15 07:06:08
لینک خبر :  https://daryaaknar.ir/sl/0OFxiy
نویسنده خبر :
X

🔶 آیدا عالی پور
🔹 روزنامه نگار
🔹 دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه فنی و حرفه ای استان بوشهر
🔹 کاردانی مشاوره
🔹 مسئول سایت دریاکنار
🔹 جوانترین خبرنگار عضو صندوق هنر وزارت ارشاد در کشور
🔹 عضو انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران استان بوشهر

 

برچسب ها #خلیج فارس #دریای خزر #محمد حسین ماحوزی #نشریه دریاکنار

نظرات

0
دیدگاه های ارسال شده توسط شما پس از تایید توسط مدیر سایت منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشند منتشر نخواهند شد. پیام هایی که غیر از زبان پارسی یا غیر مرتبط باشند منتشر نخواهد شد.