کاهش بارش باران در فصل گذشته سبب خشک شدن منابع آبی در بخش شرب و کشاورزی شده که برای تأمین آب در فصل تابستان نگرانیهای ایجاد کره است.
بارش باران در فصل آبی جاری نسبت به سال قبل کاهش 50 تا 60 درصدی ثبت کرده و این درحالی است که در استان بوشهر میزان بارش باران بسیار کاهش چشمگیری داشت که بر روی منابع آبی زیر زمینی، چشمهها، چاهها و رودخانهها اثر نامطلوبی گذاشته است.
متضرر شدن کشاورزان در تولید محصولات باغی، زراعی و صیفیجات از جمله آثار کاهش بارش باران در استان بوشهر است و این درحالی است که برداشت آب از دشتهای استان بوشهر ممنوع شده چراکه سطح آب زیر زمینی دشتهای این استان به شدت کاهش یافته است.
بر اساس اعلام مسئولین متولی تأمین آب استان بوشهر، تابستان سختی در راه است که تنها راه گذر از مشکلات تأمین آب استان، مدیریت مصرف و صرفهجویی آب در بخش شرب و کشاورزی است.
ذخایر منابع آبی استان بوشهر کاهش یافته است
به گفته مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان بوشهر میزان بارش باران در نیمه نخست فصل آبی جاری، نسبت به میانگین بارش سال قبل 38 درصد کاهش دارد.
امید آزادیجو، با بیان اینکه آورد رودخانههای استان بوشهر در فصل آبی جاری نسبت به سال قبل کاهش قابل توجهی نشان میدهد اظهار داشت: 740 میلیون متر مکعب آورد رودخانههای استان بوشهر در نیمه نخست سال آبی ثبت شده که نسبت به سال قبل 10 درصد کاهش یافته است.
وی از کاهش 30 تا 80 درصدی آورد رودخانهها در شهرستانهای دشتی، جم و دشتستان خبر داد و بیان کرد: این آمارها نشان از کاهش ذخایر آبی در استان بوشهر است.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای استان بوشهر وضعیت دشتهای 26 گانه استان را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: هر محدوده مطالعاتی شامل چند دشت است که آمارها نشان از شرایط بحرانی، ممنوعه و غیر قابل بهرهبرداری از 26 دشت استان بوشهر است.
آزادیجو، با بیان اینکه کسری مخزن منابع در سال آبی جاری به شدت به سمت منفی سوق یافته است گفت: هر چه به فصل گرما و تابستان نزدیکتر میشویم تنش آب در بخشهای مختلف بیشتر آشکار میشود که حفاظت از منابع آب زیر زمینی امری مهم و اجتنابناپذیر است.
7 سد در استان بوشهر در حال ساخت است
یکی از برنامههای مهم در تأمین آب پایدار اجرا طرحهای سد سازی است که در 3 سال گذشته ساخت و تکمیل این پروژهها تسریع یافته است.
سدهای خاییز تنگستان، باغان جم، دشتپلنگ دشتی، 3 سد دالکی، ارغون و تنگارم در دشتستان و اخند در عسلویه از مهمترین سدهای استان بوشهر است که برای اجرا این پروژهها افزون بر 4 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر با اشاره به اینکه نهضت سد سازی در استان بوشهر ادامه دارد اظهار داشت: در نقاط مختلف استان بوشهر طرحهای سد سازی برای تأمین آب مورد نیاز در بخش کشاورزی، صنعت و شرب استان بوشهر اجرا و فعال است که بخشی از آنها امسال آبگیری و یا افتتاح میشود.
علی محمدی، از افتتاح 3 سد قیزقلعه دشتی، تنگارم دشتستان و طرح توسعه سد سنا دشتی خبر داد و تصریح کرد: براساس برنامهریزی امسال سدهای اخند عسلویه، ارغون دشتستان و خاییز تنگستان آبگیری و افتتاح میشود که نقش مهمی در حل مشکلات آب شرب، کشاورزی و صنعت نقاط مختلف استان بوشهر دارد.
نظرات
0