عبدالحسین شبانی نژاد مدرس کارگاه های توانمندسازی و مشاوره آسیب شناسی اجتماعی در حاشیه این کارگاه با گفتگو با خبرنگار سایت دریا کنار اظهار داشت:
برنامه آموزش مهارتهای زندگی یکی از مؤثرترین برنامهها برای پیشگیری اولیه از سو مصرف مواد مخدر در نوجوانان است که عوامل خطرآفرین و شیوه مراقبت در برابر خطرات را مورد توجه قرار میدهد و مسائلی را که با شروع مصرف مواد مخدر مرتبط هستند بررسی میکند که از این رو، برنامههای مربوط به پیشگیری از مصرف بهویژه در میان نوجوانان راه حل حیاتی دانسته میشوند. این برنامهها شامل آموزش مهارتهای زندگی هستند که باید در مدرسه، خانه و اجتماع انجام شوند.
وی از اهمیت پیشگیری از سو مصرف مواد مخدر در دانش آموزان اظهار امیدواری کرد و اظهار داشت:
مؤثرترین رویکرد در پیشگیری از سو مصرف مواد مخدر در دانش آموزان آموزش مهارتهای زندگی و مقاومت پذیری اجتماعی است که باعث میشود نقش الگوسازی ذهنی در رفتارهای پرخطر مربوط به مواد مخدر و فشار اجتماعی از سوی همسالان روشنتر شود
سو مصرف مواد نتیجه تعامل پیچیده چندین عامل مختلف از جمله عوامل شناختی، نگرشی، اجتماعی، شخصیتی، دارویی، بیولوژیکی و رشدی است، اما عوامل اجتماعی قویترین عوامل شروع مصرف سیگار، الکل و سایر مواد مخدر در نوجوانان هستند.
شبانی نژاد مسئول گروه سی بی اجتماع محور بهزیستی لامرد در خصوص آموزش مهارت های زندگی ویژه دانش آموزان خاطر نشان کرد: برنامه آموزش مهارتهای زندگی نوعی برنامه افزایش شایستگی است که بر مهارتهای مقاومت در برابر مصرف مواد مخدر مبتنی است. الگوی عمومی آموزش مهارتهای زندگی در سطح فردی و اجتماعی در میان دانشآموزان بیشترین اثربخشی را داشته است و بیش از پنجاه درصد از مصرف مواد مخدر پیشگیری کرده است.این آموزش ها باید برای نوجوانانی که بیشتر در معرض خطر هستند، مانند نوجوانانی که دارای والدین معتاد بوده و یا دوستان مصرف کننده مواد مخدر دارند در اولویت قرار گیرد.
نظرات
0