استاندار بوشهر در نشست خبری، یاد و خاطره شهیدان رسانهای گرامیداشت شد و در این راستا، ایشان سه موضوع اصلی استان را آب، درمان و راه عنوان کردند.
در بخش مربوط به آب، استاندار بوشهر اشاره کرد: با توجه به اینکه بیش از ۹۰ درصد آب مورد نیاز استان از خارج استان تامین میشود و ما کاملاً به آب خارجی وابسته بودیم. اقدامات اساسی در این زمینه را به عنوان یکی از اولویتهای خود عنوان کردند.
وی درباره سدهای باغان و اخند که در سفر دوم ریاست جمهوری افتتاح شدهاند و سد خائیز که آبگیری از آن آغاز شده است، اظهار داشت که موارد مربوط به سدهای دیگر نیز به جد پیگیری شده است. در حال حاضر، پیشرفت سد دالکی به میزان ۵۰ درصد رسیده است و موانع اصلی آن رفع شده است. همچنین، سد دشت پلنگ نیز که منابع اعتباری آن تأمین شده است، در دست اجرا قرار دارد. علاوه بر این، فرآیند اجرایی سد خائیز نیز آغاز شده است.
علاوه بر سدها، مطالعات کاملی برای تکمیل سدهای دیگر نیز مثل دهرود و عنبری و دره رجدون در حال انجام است تا بتوان در سالهای آتی از آنها استفاده کرد.
علاوه بر سدها، مدیریت مصرف آب نیز یک تمرکز ویژه برای استاندار بوشهر بوده است.
وی ادامه داد: آبشیرینکنها که ۳۶ هزار مترمکعب آب را برای ما فراهم می کرد. با اجرایی شدن پروژهی آبشیرینکن با ظرفیت ۱۴۵ هزار مترمکعب آب آغاز میشود.
استاندار بوشهر اظهار داشت: با توجه به پروژههای آبشیرینکنی که در حال اجرا هستند، تا سه سال آینده ظرفیت تولید آبشیرینکنهای استان بوشهر به ۲۴۰ هزار مترمکعب خواهد رسید.
محمدی زاده بیان داشت: در استان بوشهر به مسائل درمانی توجه ویژهای شده است. بیمارستانهای فاطمه زهرا و ۱۷ شهریور برازجان که دارای ۱۷۰۰ تخت بیمارستانی بودند و با ۶۰۰ تخت کمتر از میانگین کشوری عمل میکردند، در اولویت قرار گرفتند.
به لطف منابعی که در سفر اول ریاست جمهوری مصوب شده بود، توانستیم مصوبهای برای احداث بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی در منطقه کنکان به دست آوریم.
ایشان درباره راههای ارتباطی نیز توضیحات بیشتری را ارائه داد. در سفر دوم، زیرساختهای توسعه هر منطقه مورد بررسی قرار گرفت. توجه به جادههای ساحلی بوشهر نیز جلب شد و از مصوبه وزارت نفت استفاده شد. این مصوبه شامل احداث جاده ساحلی از بوشهر به دیر است.
گزارش پروژه های مهم در هفته دولت
استاندار بوشهر اعلام کرد: در هفته دولت 820 پروژه افتتاحی و 184 پروژه با شروع عملیات اجرایی داریم. سرمایهگذاری نهاده شده برای پروژههای افتتاحی بیش از 250 هزار میلیارد تومان است و برای پروژههایی که عملیات اجرایی آنها شروع میشود، حدود 13 هزار میلیارد تومان میباشد.
بوشهر با بهرهگیری از این پروژهها در راستای توسعه و ارتقاء زیرساختها و خدمات عمومی، قطب رشد و پیشرفت خواهد بود. این تلاشها نشان از توجه و مسئولیتگرایی مسئولین استانی را دارد.
در این نشست، به تعدادی از پروژههای عمرانی و صنعتی در استان بوشهر پرداخت.
اولین پروژه که مورد بیان شد: پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی بود. این پروژه، یک فاز کاملاً ایرانی بوده و بخش اول آن به مدار بهرهبرداری درآمده است. ظرفیت روزانه این پروژه حدود ۵۰۰ میلیون فوت مکعب گاز است. سرمایهگذاری موردنیاز برای اجرای این طرح تقریباً ۴ هزار میلیون دلار بوده و علاوه بر آن، تعمیرات اساسی مخازن نفت و گاز نیز آغاز شده است.
یکی از نکات مهم این پروژه، تأمین نیروی کار محلی است. به منظور اشتغالزایی و توسعه اقتصادی منطقه، ساز و کاری تدوین شده است تا نیروی کار این پروژهها از استان بوشهر تأمین شود.
محمدی زاده تصریح کرد: از جمله پروژه هایی که در هفته دولت به بهره برداری می رسد یکی از این پروژهها، واحد پتروشیمی هنگام است که در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید. این واحد، جزو پروژههای تحت مالکیت هلدینگ خلیج فارس است و با سرمایهگذاری بالغ بر ۵۷۳ میلیون دلار احداث شده است. بهرهبرداری از این پروژه، علاوه بر ایجاد اشتغال، توسعه صنعت پتروشیمی و افزایش توان تولید این صنعت استراتژیک را به دنبال دارد.
پروژه دیگری که در هفته دولت به بهرهبرداری خواهد رسید، واحد پتروشیمی متانول است. این واحد که تحت مالکیت بخش خصوصی قرار دارد، با سرمایهگذاری ۲۴۳ میلیون دلار ساخته شده است. تأمین نیازهای داخلی به متانول و صادرات این محصول به بازارهای جهانی اهداف اصلی این پروژه است.
علاوه بر پروژههای صنعتی، در حوزه زیرساختی نیز تلاشهای بزرگی صورت گرفته است. شرکت ملی نفت، از محل مسئولیتهای اجتماعی، به هدایت آبهای سطحی و کانال کشی آب اختصاص داده است. این پروژه با هزینه بالغ بر ۵۳۰ میلیارد تومان اجرا شده است و تلاش برای مدیریت منابع آبی و تأمین آب به مناطق مختلف استان بوشهر را در پی داشته است.
ایشان در ادمه افزود: در بخش جنوبی شهر بوشهر، مسئله فاضلاب و عدم تصفیه آن در مناطق امامزاده و تنگک، باعث ایجاد شرایط سختی برای مردم شده است. به همین منظور، دولت برای حل این مشکل، یک پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۵۰۰ میلیارد تومان و تحت عنوان عملیات فاضلاب در محلات را تدبیر کرده است. اجرای این پروژه، به منظور تصفیه فاضلاب استان بوشهر، در نیمه دوم سال آغاز خواهد شد.
علاوه بر این، در خصوص تأمین آب شهر جم، یک واحد آبشیرین کن با ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب در روز به نام ابشیرین کن سیراف در حال اجرا است. برای این پروژه، ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. این پروژه باعث خواهد شد تا در مصرف آب شهر جم مشکلی وجود نداشته باشد.
همچنین، پروژه دیگری در زمینه آبشیرین کن در بندر بوشهر با نام "ابشیرین کن بنک" در حال اجراست. این واحد با ظرفیت ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب در روز و با سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد تومان، در هفته دولت به عملیات اجرایی میپردازد.
وی گفت: با افتخار اعلام میکنیم که یکی از پروژههای برجسته ما، پرورش ماهی در قفس است. در هفته دولت، مجموعهای با ظرفیت ۲۷۰۰ تن پرورش ماهی جدید را به بهرهبرداری میرسانیم. این پروژه با همکاری ۲ هزار تن سرمایهگذاری از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه و ۷۰۰ تن سرمایهگذاری از بخش خصوصی را داریم. علاوه بر این، ۵۰۰ هکتار از اراضی نخلستانهای دشتستان نیز با استفاده از روش نوین آبیاری، به بهرهبرداری میرسد. این تجربه الگوی آبیاری نوین را برای سایر نخلستانهای منطقه ارائه خواهیم کرد.
استاندار افزود: در هفته دولت، علاوه بر پروژههای قبلی، افتتاح یک کارخانه غذای دام و طیور در گناوه نیز در دستور کار قرار دارد. این پروژه با سرمایهگذاری بخش خصوصی انجام میشود و به تامین تکمیل زنجیره ارزش غذای دام و طیور در استان کمک خواهد کرد.
علاوه بر این، پروژههای مسکن نیز در حال اجرا هستند. با واگذاری زمینها و ساخت توسط مردم، سرعت ساخت مسکن در حوزه مسکن افزایش خواهد یافت. در هفته دولت، حداقل ۳ هزار واحد مسکونی زمین شهری و ۳ هزار واحد مسکونی زمین روستایی بایستی واگذار شوند.
نظرات
0