صفوی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اعلام کرد: با تلاشهای برنامهریزی شده و بهرهگیری از فناوریهای نوین، این بخش توانسته است فرآیند صدور مجوز را به طور چشمگیری سریعتر کند صدور پروانههای کسب در سریعترین زمان ممکن انجام شود. در برخی زمینه ها جوازهای مورد نیاز در ظرف مدت ۴ ساعت برای متقاضیان صادر می شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت همچنین اظهار داشت: این تلاش ها به معنای بالا بردن راندمان و کاهش هزینهها در فرآیند صدور مجوزها می باشد که با سرعت بیشتر در صدور جوازها و کسب و کارها افراد قادر خواهند بود به سرعت بازدهی و درآمدزایی خود را افزایش داده و از فرصتهای نوظهور بهرهبرداری کنند.
صدور۵۰۴ جواز تاسیس در دولت سیزدهم
مهدی صفوی با اعلام اینکه در دولت سیزدهم، تاکنون 504 جواز تاسیس به واحدهای صنعتی صادر شده است اظهار داشت: در سال گذشته نیز، 85 جواز تاسیس برای واحدهای صنعتی صادر شده که نشان از رشد بیشتری نسبت به سالهای قبل است که پیش بینی سرمایهگذاری برای این 85 جواز، نزدیک به 3 هزار و 200 میلیارد تومان بود و همچنین پیش بینی اشتغال نیز به تعداد 1708 نفر اشتغال می باشد.
ایشان با اشاره به اینکه برنامه ریزی شده ۲۰ طرح در هفته دولت افتتاح شود تصریح کرد: در حال حاضر با گذشت سه ماه از سال جاری، 11 پروانه بهرهبرداری در بخشهای مختلف صنعتی صادر شده و 9 مورد دیگر در حال بررسی و ارزیابی است.
همچنین این 11 طرح با پیشبینی اشتغال 372 نفر و سرمایهگذاری 78 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
بعلاوه این مقامات مربوطه در ادامه افزود: با توجه به این اعلامات، دولت سیزدهم توانسته است با ارائه جوازهای تاسیس به واحدهای صنعتی و تسهیل فرآیند صدور پروانههای بهرهبرداری رشد و توسعه این بخش را تحقق بخشد. این تلاشها نشان از تمرکز دولت بر ایجاد اشتغال و توسعه صنعتی در راستای تحقق اهداف اقتصادی و اجتماعی کشور است.
صدور یک پروانه معدنی در سه ماهه اول
صفوی درخصوص فرایند صدور پروانه معدنی نیز اظهار داشت: باتوجه به اینکه این فرایند طولانی و پیچیده است، تعداد پروانههای صادر شده در این زمینه کمتر از سایر بخشهای صنعتی است. تنها یک پروانه معدنی در سه ماهه نخست صادر شده که با ایجاد 6 فرصت شغلی همراه بوده است.
همچنین، در راستای فعال سازی معادن کوچک مقیاس،. در سال گذشته، 40 مورد ماشین آلات به واحدهای صنعتی در این زمینه برای افزایش بهره وری و رونق تولید ارائه شده است.
مدیرکل صمت با اشاره به اینکه اتحادیهها نقش مهمی در فرآیند صدور پروانه کسب دارند و به عنوان نمایندههای بخش خصوصی در این زمینه فعالیت میکنند گفت: تعداد 1596 پروانه کسب صنعتی، تولیدی و خدماتی با ایجاد 3990 فرصت شغلی در سامانه رصد ثبت شده است. با توجه به اهمیت اشتغال و توسعه بخش خصوصی در سال گذشته، بیش از 10 هزار نفر در سامانه رصد ثبت کردهاند و در چهار ماهه اخیر نیز 2000 نفر ثبت شدهاند.
احیای واحدهای راکد؛ ۳ واحد صنعتی با حمایتها و رفع موانع به چرخه تولید بازگشتند
مهدی صفوی وظیفه احیای واحدهای راکد را یکی از وظایف مهم صمت دانست که این واحدها به دلایل مختلفی مانند مشکلات مالی و مدیریتی و دلایل دیگر، از فعالیت خود دست کشیدهاند. برای احیای واحدهای راکد، صمت با همکاری با سایر دستگاهها و نهادهای مرتبط، تلاش میکند تا موانع مالی و مدیریتی را برطرف کند و به واحدها در فرآیند بازگشت به تولید کمک کند.
وی گفت: امسال، از بین ۳۷ واحد راکد، برنامهریزی شده است که ۱۲ واحد را فعال سازی کنیم و آنها را به چرخه تولید بازگردانیم. در ۳ ماهه اول سال جاری، توانستیم ۳ واحد صنعتی را با استفاده از حمایتها و رفع موانع در کارگروههای تسهیل به چرخه تولید بازگردانیم. این اقدام باعث ایجاد زمینهای برای اشتغال ۴۰ نفر شده است.
استان بوشهر رتبه اول در صادرات غیرنفتی را کسب کرد
این مقام مسول با بیان اینکه استان بوشهر، یکی از استانهای شاخص در کشور، با تراز تجاری مثبت به عنوان یکی از استانهای برتر در زمینه صادرات غیرنفتی محسوب میشود اشاره داشت: در سه ماهه نخست سال جاری، ارزش صادرات غیرنفتی این استان به مبلغ ۲۸۵۲ میلیون دلار رسیده است. صادرات غیرنفتی در استان بوشهر به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. علاوه بر این، در سال گذشته نیز استان بوشهر موفق شده است رتبه اول در صادرات غیرنفتی را کسب کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت درباره صدور کارت بازرگانی برای خبرنگاران اظهار کرد: تشریفات قانونی صدور مجوز برعهده صمت است و تاکنون ۱۲۰ کارت برای فعالان اقتصادی صادر شده و ۲۰۳ مورد هم تمدید شده است. تمدید کارت های قبلی نیز نشان سلامت و شفافیت مربوط به بازرگانی و تجارت است.
همچنین، تشکیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید که دبیرخانه این کارگروه صمت می باشد برای رفع مشکلات و موانع در حوزههای کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی و گردشگری تاکنون ۱۷ جلسه با حضور استاندار یا معاونینش برگزار کرده و ۱۵۳ پرونده را بررسی و ۱۶۹ مصوبه داشته است.
امضای 46 تفاهم نامه با 20 هلدینگ کشوری
صفوی در پایان نشست با اشاره به اینکه برای رشد صنعتی استان و تأمین زمین و زیرساخت، نیاز به همکاری با شرکتهای بزرگ و هلدینگهای کشور در این زمینه حس میشود گفت: به همین منظور، صنعت، معدن و تجارت با ۲۰ هلدینگ کشوری در حوزه نفت و گاز، ۴۶ تفاهم نامه جهت تأمین زمین و زیرساخت و اخذ مجوزهای صنعتی برای رشد صنعتی استان امضا کرده است. این تفاهمنامهها با هدف ارتقای ارزش افزوده و اشتغال بومی و بکارگیری فارغ التحصیلان در حوزه نفت و گاز امضا شدهاند. که با امضای این تفاهمنامهها، امکانات و زیرساختهای لازم برای رشد صنعتی در استانها فراهم میشود و این امر بهبود قابل توجهی در شرایط اقتصادی و اشتغال در این مناطق به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت در پایان بیانات خود، از تمامی تیمهای خود تشکر کرد و بر ادامه تلاشهای این بخش برای بهبود روند صدور مجوزها و حمایت از کسب و کارها تاکید کرد.
نظرات
0